Balcers: Esmu priecīgs būt atpakaļ NHL

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: TSN_Sports/Twitter

Latviešu hokeja uzbrucējs Rūdolfs Balcers ceturtdien pēc Otavas "Senators" komandas treniņa pauda prieku būt atpakaļ Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Līdz šim šosezon Balcers rezultatīvi spēlēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Belevilas "Senators", kas ir fārmklubs NHL vienībai Otavas "Senators".

Šosezon AHL čempionātā Liepājā dzimušais uzbrucējs piedalījies 19 spēlēs, kurās izcēlies ar 24 rezultativitātes punktiem (8 vārti + 16 piespēles), turklāt viņa lietderības koeficients ir +17.

Pašlaik 22 gadus vecais Latvijas hokejists savainoja ceļgalu nedēļu pirms NHL sezonas sākuma.

"Tas prasīja kādu laiku, lai es tiktu atpakaļ ritmā pēc traumas un atkal sajustu kājas. Bija jautri spēlēt tur lejā (AHL). Spēlēju centīgi, jūtos labi. Esmu priecīgs būt atpakaļ augšā (NHL)," pēc treniņa sacīja Balcers.

Balcers šosezon 15 spēlēs pēc kārtas AHL čempionātā izcēlās ar rezultativitāti, labojot Belevilas vienības rekordu.

Daudzi žurnālisti prognozēja un līdzjutēji cerēja, ka Balcers atgriezīsies NHL jau ātrāk. Viņš pats gan neesot daudz domājis par to, kad saņems izsaukumu.

"Centos koncentrēties uz savu spēli. Centos smagi strādāt un cerēju, ka izsaukums pienāks," teica Balcers.

Vienā no trim NHL pirmssezonas pārbaudes spēlēm Balcers izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli. Pirms gūtās traumas eksperti paredzēja latvietim vietu Otavas "Senators" uzbrucēju trešajā maiņā.

"Jā, man šķiet, ka spēlēju labi, taču guvu traumu. Reizēm tā gadās, tur neko nevar darīt," sarūgtinājumu par gūto traumu pauda Balcers.

"Jūtos labi. Spēlēju labi tur lejā (AHL), taču esmu priecīgs tagad būt šeit (NHL) un satikt visus puišus," prieku par atgriešanos Otavas "Senators" komandā neslēpa Latvijas hokejists.

Uz jautājumu, vai iepriekš bijusi kāda norāde no Otavas "Senators" vadības par to, kad Balcers varētu atgriezties NHL, viņš atbildēja, ka komandas galvenais treneris Deniss Džons (Dīdžejs) Smits vēlējies, lai Balcers atgūst fizisko sagatavotību.

"Dīdžejam patīk smags darbs, uzcītīga spēle. Kā jau teicu pirmīt, man vajadzēja laiku, lai atkal sajustu kājas. Jūtu, ka tagad labi slidoju, tāpēc esmu gatavs spēlēt un cīnīties," teica Balcers.

Pērn janvārī Balcers debitēja NHL. Kopumā pagājušajā sezonā pasaules spēcīgākajā hokeja līgā viņš aizvadīja 36 spēles, guva 5 vārtus un veica 9 rezultatīvas piespēles.

Otavas "Senators" nākamo spēli aizvadīs plkst. 2.30 naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika. Kanādas klubs savā laukumā uzņems Floridas "Panthers".

Rietumu konferences turnīra tabulā "Senators" ieņem 14. vietu starp 16 komandām ar 37 punktiem 40 mačos, bet "Panthers" ierindojas 9. pozīcijā ar 45 punktiem 39 spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu