NBA zvaigžņu spēles balsojuma starprezultāti: Dončičs līderis, Porziņģis atpaliek

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs
Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs Foto: Reuters/ScanPix

Dalasas "Mavericks" komandas vadošie basketbolisti Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs atrodas starp līderiem līdzjutēju balsojumā par 2020. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles sākumsastāva spēlētājiem, taču slovēnis ir krietni priekšā Latvijas basketbolistam.

Līdzjutēju balsojums sākās 25. decembrī un ilgs līdz 20. janvārim. Ceturtdien tika paziņoti balsojuma pirmie starprezultāti.

Balsošanās pirmajā nedēļā līderis ir pagājušās sezonas NBA labākais debitants Dončičs. Slovēnis saņēmis jau vairāk nekā miljons balsu (1 073 957 balsis).

Dončičs par 599 balsīm apsteidz pagājušās sezonas MVP jeb vērtīgāko spēlētāju - Milvoki "Bucks" līderi Janni Antetokunmpo no Grieķijas.

Vēl miljons balsis (1 020 851) saņēmis Losandželosas "Lakers" līderis Lebrons Džeimss, kurš karjerā 15 reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Porziņģis pēc balsošanas pirmās nedēļas ieņem 6. vietu starp Rietumu konferences uzbrucējiem ar nedaudz vairāk nekā 170 tūkstošiem balsu (171 749 balsis).

Balsojuma rezultāti par spēlētājiem Rietumu konferencē:

Rietumu konference
Rietumu konference Foto: NBAAllStar/Twitter

Balsojuma rezultāti par spēlētājiem Austrumu konferencē:

Austrumu konference
Austrumu konference Foto: NBAAllStar/Twitter

Ceturto sezonu pēc kārtas līdzjutēju balsojumam ir 50% nozīme, bet pa 25% dos šobrīd aktīvie spēlētāji un mediju pārstāvji.

Līdzjutēju balsojuma starprezultāti tiks paziņoti arī 9. un 16. janvārī.

Savas balsis varēs atdot ar "Google" un "Google Assistant" starpniecību, kā arī līgas mājaslapā "NBA.com" un aplikācijā "NBA".

Latvijas basketbola fani var balsot ne tikai par Porziņģi, bet arī pārējiem latviešu spēlētājiem - Rodionu Kurucu (Bruklinas "Nets), Dāvi Bertānu un Anžeju Pasečņiku (Vašingtonas "Wizards").

2020. gada NBA Visu zvaigžņu spēle notiks 16. februārī Čikāgā, kur mājas spēles aizvada "Bulls" vienība.

2017./2018.gada sezonā starp rezervistiem tika izraudzīts arī Porziņģis, taču ceļgala krustenisko saišu plīsums pārvilka strīpu pāri viņa cerībām debitēt NBA Visu zvaigžņu spēlē. 

Iepriekšējā sezonā Visu zvaigžņu spēles programmā iekļautajā NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā piedalījās Kurucs. Savas karjeras pirmajās divās sezonās NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā piedalījās arī Porziņģis.

2019. gadā NBA Visu zvaigžņu spēlē Šarlotā uzvarēja Lebrona Džeimsa komanda, kas ar rezultātu 178:164 uzveica Antetokunmpo vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu