Merzļikins izcīna otro uzvaru pēc kārtas NHL

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins naktī uz piektdienu (pēc Latvijas laika) izcīnīja savu otro uzvaru pēc kārtas Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Kolumbusas "Blue Jackets" komanda izbraukumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) papildlaikā pārspēja Bostonas "Bruins", jau 12. spēlē pēc kārtas izcīnot vismaz punktu.

Merzļikins atvairīja 25 pretinieku metienus, vienīgo ripu zaudējot skaitliskajā mazākumā, bet cits latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks palika "Blue Jackets" komandas rezervē.

Vienīgos vārtus Merzļikins ielaida otrā perioda vidū, kad viņu pārspēja šosezon līgas labākais "snaiperis" čehu uzbrucējs Davids Pastrņāks, kuram tas bija jau 30. precīzais metiens.

Trešā perioda vidū neizšķirtu panāca amerikāņu uzbrucējs Sonijs Milano, bet uzvaras vārtus papildlaikā guva kanādietis Pjērs Luks Dibuā.

"Bruins" somu vārtsargs Tūka Rasks atvairīja 31 metienu, palīdzot komandai izcīnīt vismaz punktu jau 9. spēlē pēc kārtas. Rasks tika atzīts par mača trešo spožāko zvaigzni.

Savukārt spēles otrās zvaigznes titulu izpelnījās Merzļikins, bet par mača spožāko zvaigzni atzina uzvaras vārtu autoru Pjēru Luku Dibuā.

Merzļikinam šī ir otrā uzvaras pēc kārtas un arī otrā kopumā NHL spēlētāja karjerā. Debijas sezonā latviešu vārtsargs pasaules spēcīgākajā hokeja līgā patlaban piedalījies 12 spēlēs.

Kopš traumu guvis Kolumbusas vadošais vārtsargs soms Jonass Korpisalo, kurš nespēlēs četras līdz sešas nedēļas, pēdējos divos mačos Merzļikins atvairījis 61 no 63 pretinieku metieniem.

"Blue Jackets" ar 46 punktiem 41 spēlē ieņem 10. vietu Austrumu konferences turnīra tabulā, tikmēr "Bruins" ieņem otro vietu Austrumos ar 59 punktiem 42 mačos.

Austrumos un arī visā līgā līdere ir Vašingtonas "Capitals", kas arī tikusi pie 59 punktiem, taču aizvadījusi par vienu spēli mazāk nekā "Bruins".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu