Eiropas kausa izcīņa bobslejā un skeletonā jau janvārī Siguldā

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bobslejisti
Latvijas bobslejisti Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Siguldas trasē 18. un 19. janvārī notiks sezonas kārtējais Eiropas kausa izcīņas posms bobslejā un skeletonā, kas Latvijai būs labs ģenerālmēģinājums pirms Pasaules kausa sezonas pēdējā posma, kurš vienlaikus februāra vidū būs arī Eiropas čempionāts.

Ņemot vērā gaidāmo Eiropas čempionātu, Siguldā arī Eiropas kausa izcīņā būs visai spēcīgs dalībnieku sastāvs, jo sportisti gribēs gūt papildu pieredzi šajā trasē. Sacensības Eiropas kausa izcīņā notiks sestdien un svētdien, 18. un 19. janvārī, pirms tam visu nedēļu trasē risināsies oficiālie treniņbraucieni.

Siguldas trase ir gana specifiska, tāpēc papildu mači un treniņbraucieni var daudziem nākt par labu. Latvijas bobsleja izlase pirmajos Eiropas kausa izcīņas posmos šosezon startēja pat ar četriem pilotiem, turklāt pēc gada pārtraukuma trasē atgriezās arī olimpiskais čempions Oskars Melbārdis.

Eiropas kausa izcīņā janvārī noteikti startēs mūsu jaunās ekipāžas un nav izslēgta arī Oskara Melbārža līdzdalība, treneri pēc Jaunā gada pasaules kausa komandā aiz Oskara Ķibermaņa tomēr iekļāva jauno Ralfu Bērziņu, ļaujot Melbārdim vēl atgūt formu pēc pagājušās sezonas izlaišanas.

Skeletonā tāpat Latvija būs pārstāvēta ar mūsu jaunajiem sportistiem, kas jau gana sekmīgi aizvadījuši vairākas sacensības Eiropā, mūsējie jau tikuši pie uzvaras un arī vairākām citām godalgotajām vietām. Savā trasē noteikti mūsu sportisti būs vēl konkurētspējīgāki ar pašiem labākajiem atlētiem.

Pēc Siguldas Eiropas kausa izcīņā vēl notiks divi posmi - Altenbergas un Īglsas trasēs.

Sestdien 18. janvārī no rīta plkst. 10.00 sāksies Eiropas kausa izcīņas sestais posms skeletonā, sacensības gan vīriešiem, gan sievietēm. No plkst. 14.00 notiks sezonas sestā posma sacensības bobslejā divniekiem. Svētdien no plkst. 14.00 vēl vieni mači bobslejā, un tas jau būs sezonas septītais posms.

Skatītājiem ieeja uz sacensībām būs bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu