"Sporta Avīzes" aptaujā par gada labāko sportistu atkal uzvar Martins Dukurs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: Viesturs Lācis / IBSF

Skeletonists Martins Dukurs piekto reizi uzvarējis "Sporta Avīzes" aptaujā par gada labāko sportistu, vēsta "Sporta Avīze" savā interneta mājaslapā.

Tradicionālajā "Sporta Avīzes" 50 ekspertu aptaujā skeletonists Martins Dukurs ir uzvarējis ar vēsturiski mazāko punktu skaitu, kļūstot par pieckārtēju aptaujas čempionu.

Dukurs sakrāja 165,5 punktus, par 11 punktiem apsteidzot pludmales volejbolistes Anastasiju Kravčenoku un Tīnu Lauru Graudiņu un par 43,5 punktiem - handbolistu Daini Krištopānu. Līdz šim mazāko punktu skaitu bija motosportisti Kristers Serģis un Artis Rasmanis, kuri 1999.gadā saņēma 184 punktus.

Dukurs 2019.gadā sesto reizi kļuva par pasaules čempionu, desmito reizi uzvarēja Eiropas meistarsacīkstēs, kā arī ieņēma trešo vietu Pasaules kausa kopvērtējumā.

Kravčenoka un Graudiņa pagājušogad kļuva par Eiropas čempionēm pludmales volejbolā, kā arī uzvarēja 2020.gada olimpisko spēļu Tokijā kvalifikācijas turnīrā. Bez tam Pasaules tūres ietvaros duets tika nosaukts par progresējušāko pāri 2018./2019.gada sezonā sieviešu konkurencē.

Savukārt Krištopāns kopā ar Ziemeļmaķedonijas handbola klubu "Vardar" no Skopjes triumfēja Eiropas Handbola federācijas (EHF) Čempionu līgas turnīrā, kā arī kopā ar Latvijas izlasi kvalificējās 2020.gada Eiropas čempionātam, pirmo reizi vēsturē sasniedzot kontinenta finālturnīru.

Ceturto vietu ieņēma četrkārtējais pasaules čempions motokrosā ekipāžām "kantētājs" Kaspars Stupelis, piektais bija basketbolists Dāvis Bertāns, sestā - tenisiste Anastasija Sevastova, kura Jūrmalā uzvarēja vēsturē pirmajā WTA turnīrā Latvijā.

Martins Dukurs "Sporta Avīzes" aptaujā uzvarēja arī 2010., 2011., 2013. un 2014.gadā. Ar piecām uzvarām viņš panāca motosportistus Serģi un Rasmani, bet trīs uzvaras ir svarcēlājam Viktoram Ščerbatiham.

Aptaujā piedalās valsts augstākās amatpersonas un sporta politikas veidotāji, federāciju vadītāji, sportisti, treneri, šovbiznesa pārstāvji un sporta žurnālisti. Tadicionāli vienā vērtējumā tiek balsots par vīriešiem, sievietēm, individuālajām komandām, sporta spēļu komandām un nacionālajām izlasēm.

Šogad balsojumā nebija izteiktu favorītu, un eksperti kopumā balsoja par 34 sportistiem vai komandām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu