Rīgas "Dinamo" sāk triju mājas spēļu sēriju

CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" komanda
Rīgas "Dinamo" komanda Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" šodien jaunā gada pirmajā spēlē cīnīsies ar Nursultanas "Baris" par otro uzvaru pēc kārtas.

Mačs sāksies plkst.17, tiešraidē to translējot kanālam "TV6".

Iepriekšējā spēlē Rīgas "Dinamo" viesos ar 2:0 uzvarēja Minskas "Dinamo", sagādājot tai jau 12.zaudējumu pēc kārtas un pārtraucot savu deviņu zaudēto spēļu sēriju, kā arī pie pirmā panākuma KHL tiekot vārtsargam Jānim Vorim.

Visticamāk, ka tieši Vorim būs jāstājas vārtos arī sestdien, jo viņa kolēģi Aleksandrs Salāks un Andrejs Makarovs iedzīvojušies savainojumos. Tāpat savainojumu dēļ nevarēs spēlēt arī Kristaps Zīle, kuram sezona jau ir noslēgusies, Uvis Balinskis, Rihards Marenis, Vitālijs Pavlovs.

Decembra beigās KHL transfēru pēdējā dienā Rīgas komandā atgriezās kanādiešu aizsargs Metjū Majone, kurš Jauno gadu sagaidīja ar izcīnītu Špenglera kausu Kanādas izlases rindās, un pievienojās uzbrucējs Reinis Mārtiņš Lejnieks. Vienlaicīgi ceļi šķīrās ar aizsargu Artūru Kuldu, kurš piektdien jau debitēja Čerepovecas "Severstaļ", un ar vienu no uzbrukuma līderiem Brendonu Makmilanu, kanādietim piektdien jau gūstot pirmos vārtus Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītajā Omskas "Avangard" komandā.

Arī "Baris" uz Rīgu dosies ar uzvaras garšu mutē, jo iepriekšējās divās spēlēs savā laukumā ar 4:2 pārspēts Jekaterinburgas "Avtomobilist" un ar 2:1 - Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Savi savainotie ir arī Kazahstānas komandai - aizsargs Viktors Svedberjs un uzbrucējs Īro Pakarinens.

Latvijas komanda ar 29 punktiem 43 spēlēs ieņem pēdējo vietu līgā, bet "Baris" ar 55 punktiem 42 mačos ir trešā Austrumos.

Abas komandas KHL savā starpā spēkojušās 22 reizes, septiņas uzvaras izcīnot rīdziniekiem. Oktobrī pirmajā sezonas savstarpējā spēlē viesos rīdzinieki ar 4:3 svinēja panākumu pagarinājumā.

Rīgas hokejisti trīs mājas spēļu sēriju turpinās ar cīņām pret divām Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām - Jāņa Kalniņa Helsinku "Jokerit" un Artūra Kuldas Čerepovecas "Severstaļ".

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu