Merzļikinam zaudējums, Girgensonam uzvara NHL (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons sestdien svinēja panākumu Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kamēr vārtsargs Elvis Merzļikins pēc divām uzvarām piedzīvoja zaudējumu, rezervē paliekot Matīsam Kivleniekam.

Otro uzvaru pēc kārtas svinēja Girgensons, kura pārstāvētā Bufalo "Sabres" savā laukumā ar 3:2 (1:0, 2:0, 0:2) pārspēja Floridas "Panthers".

"Sabres" izvirzījās vadībā ar 3:0, uzvaras vārtus jau otrā perioda sestajā minūtē gūstot Semam Reinhārtam, kuram arī rezultatīva piespēle pirmo vārtu guvumā Henri Jokiharju. Minūti un desmit sekundes pirms spēles beigām 2:3 panāca Jevgeņijs Dadonovs, bet ko vairāk paveikt "panterām" pietrūka laika.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 50 sekundes, precīzi divas minūtes aizvadot laukumā mazākumā. Viņš reizi meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, reizi atdeva ripu pretiniekam un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Tikmēr Merzļikina pārstāvētā "Blue Jackets" savā laukumā ar rezultātu 2:3 (0:0, 1:2, 1:1) piekāpās Sanhosē "Sharks".

Abus vārtus mājinieku labā guva Zeks Verenskis, panākot 1:1 neizšķirtu un divas ar pusi minūtes līdz mača beigām samazinot rezultāta starpību līdz 2:3. Tas notika tikai 25 sekundes pēc tam, kad uzvaras vārtus bija iemetis Kevins Labenks.

Merzļikins šajā duelī atvairīja 25 no 28 pretinieku mestajām ripām.

"Blue Jackets" rezervē jau trešo spēli pēc kārtas bija otrs Latvijas vārtsargs Matīss Kivlenieks, kurš NHL vēl nav debitējis.

Sestdien vēl Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" viesosies pie Monreālas "Canadiens", bet Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas "Senators" savu līdzjutēju priekšā spēkosies ar Tampabejas "Lightning".

Visas četras Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas cīnās Austrumu konferencē. "Penguins" ar 53 punktiem 40 spēlēs ir ceturtā, "Blue Jackets" ar 46 punktiem 42 cīņā ieņem desmito vietu, "Sabres" ar 45 punktiem 43 dueļos ir pozīciju zemāk, bet "Senators" ar 37 punktiem 41 mačā ir 14.vietā starp 16 komandām.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu