Bļugers ar diviem rezultativitātes punktiem kaldina "Penguins" uzvaru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ar divām rezultatīvām piespēlēm Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē pagājušajā naktī (Latvijas laiks) atzīmējās Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers. 

Viņa pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda ar 3:2 viesos papildlaikā pieveica Monreālas "Canadiens" hokejistus. 

Bļugers uz ledus pavadīja 19:51 minūtes (4:40 mazākumā, 0:36 sekundes vairākumā), kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, bloķēja divas pretinieku mestās ripas, uzvarēja četros no 12 iemetieniem un maču noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2. 

Pirmo rezultatīvo piespēli Bļugers nopelnīja pirmās trešdaļas vidū, kad asistēja Zekam Estonam-Rīsem, kurš tobrīd izgājienā vienatnē pret vārtsargu Keriju Praisu panāca 1:1. Savukārt otro reizi Latvijas uzbrucējs rezultatīvu piespēli nopelnīja papildlaika otrajā minūtē. Bļugera metienu ar kājsargu atvairīja Praiss, bet pirmais pie atlēkušās ripas bija Brendons Tanevs, kurš to prasmīgi raidīja vārtu tīklā, pieliekot punktu šim mačam.

"Penguins" komanda izcīnīja 11. uzvaru pēdējās 14 spēlēs. 

25 gadus vecais Bļugers šosezon 41 mačā izcēlies ar pieciem vārtu guvumiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, bet viņa lietderības koeficients ir +1. 

Tikmēr citā mača zaudējumu piedzīvoja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas "Senators", kas ar 3:5 savā laukumā piekāpās Tampabejas "Lightning". 

Latvijas uzbrucējs laukumā pavadīja 10:25 minūtes, no kurām 1:22 vairākumā. Viņš veica vienu metienu pa vārtiem, izpildīja viena spēka paņēmienu un maču pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. 

"Senators" piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas. 

"Penguins" komanda šobrīd ir trešajā vietā Austrumu konferencē, kamēr Otavas vienība ieņem 14. pozīciju. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu