Analītiķis: Bertāns ir otrs efektīvākais "ķer un met" spēlētājs NBA

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AP/Scanpix

Dāvis Bertāns ir otrs efektīvākais spēlētājs Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) tā sauktajā "ķer un met" realizācijā, aprēķinājis ietekmīgā Ziemeļamerikas sporta medija ESPN NBA apskatnieks Kirks Goldsberijs. 

27 gadus vecais Bertāns aizvada individuāli savu labāko sezonu NBA. Pēdējās spēles gan viņš izlaidis labās kājas augšstilba muskuļa savainojuma dēļ. 

Ar vidēji mačā gūtiem 15,4 punktiem Bertāns šobrīd ir otrs rezultatīvākais spēlētājs Vašingtonas "Wizards" komandā. Tālmetienus viņš realizējis ar 43,4% precizitāti, bet no spēles iemetis 44,9% metienus. 

Goldsberijs aprēķinājis, ka šosezon Bertāns realizējis 63,7% "ķer un met" metienus. Tie ir metieni, neizmantojot driblu. Šajā rādītājā rūjienietis ir otrs efektīvākais basketbolists NBA. 

Efektīvāks ir tikai Dankans Robinsons no Maiami "Heat", kurš realizējis 67,1% šādu metienu. Trešais ar 62,1% ir Ņūorleānas "Pelicans" spēlētājs Dž. Dž. Rediks.

Aprēķini veikti spēlētājiem, kuri šosezon izpildījuši vismaz 200 metienus. 

Bertāns šosezon divreiz labojis iemesto trīspunktu metienu personīgo rekordu. Sākotnēji viņš iemeta septiņus tālmetienus, kas līdz šim bija viņa labākais sniegums, bet jau nepilnas divas nedēļas vēlāk, grozā raidīja astoņus metienus trīs punktu vērtībā.

Nākamo spēli "Wizards" komanda aizvadīs naktī uz otrdienu (Latvijas laiks) savā laukumā pret Bostonas "Celtics". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu