Ja Jēkabsone-Žogota kļūs par LBS prezidenti, ģenerālsekretāra amatu ieņems Štālbergs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Štālbergs
Artūrs Štālbergs Foto: Sintija Zandersone/LETA

Tuvojoties 21. janvārim un Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidenta vēlēšanām, amata kandidāte Anete Jēkabsone-Žogota nosaukusi vienu no nozīmīgākajiem savas komandas dalībniekiem - ģenerālsekretāru; viņas ievēlēšanas gadījumā šo amatu ieņems Artūrs Štālbergs, paziņoja pati Jēkabsone-Žogota.

Štālbergs spēlējis Latvijas jaunatnes basketbola izlasēs, savukārt studiju gadus pavadījis ASV, kur Īvansvillas universitātē studēja politikas zinātni. Atgriezies Eiropā, profesionāļa karjeru viņš 2007. gadā sāka vietējā Liepājas komandā, nākamajā sezonā pievienojās Ukrainas vienībai "Azovmaš", bet pēc gada atgriezās Latvijā, pievienojoties Rīgas "VEF".

2009. gadā Štālbergs spēlēja Latvijas izlases sastāvā Eiropas čempionātā. 2010. gadā tika sākta trenera karjera dzimtajā pilsētā, esot "Liepājas Lauvu" galvenā trenera asistentam, tam sekoja "Mykolaiv" (Ukraina), "Valmiera" un "Nizhny Novgorod" (Krievija), kur pēc vienas aizvadītas sezonas asistenta amatā Štālbergs kļuva par galveno treneri.

Par nākamo darba vietu Štālbergam kļuva "Lietkabelis" (Lietuva), kam sekoja atgriešanās pie "Liepājas Lauvām", tikai nu jau kā galvenajam trenerim. Paralēli darbam klubā Artūrs Štālbergs no 2012. līdz 2016. gadam bija galvenā trenera asistents Latvijas nacionālajā vīriešu valstsvienībā, bet 2013. gadā izcīnīja Latvijai Eiropas čempionāta sudraba medaļas, kā galvenais treneris vadot vīriešu U-20 valstsvienību.

2018. gadā Štālbergs kļuva par biedrības "Sporta klubs "Liepājas basketbols"" valdes direktoru, bet 2019. gadā sāka darbu arī kā vīriešu izlases ģenerālmenedžeris.

"Man liels prieks, ka Artūrs Štālbergs ir manā komandā un gatavs uzņemties ģenerālsekretāra amatu, jo gan es, gan viņš apzināmies, ka darbs būs grūts. Pēc spēlētāja karjeras beigām Artūrs ieguvis unikālu pieredzi, strādājot gan Latvijas Basketbola savienībā, gan privātajā sektorā, tāpēc redzu viņā profesionāli, kurš pārzina basketbolu no dažādām pusēm. Vienmēr esmu centusies pulcēt ap sevi spēcīgu komandu, un Artūrs noteikti ir lielisks tās papildinājums," norādīja Anete Jēkabsone-Žogota.

Uz LBS prezidenta amatu kandidēs arī bijušais valsts prezidents Raimonds Vējonis un bijušais basketbolists Kaspars Cipruss. 

"Piedāvājums pievienoties Anetei un kļūt par LBS ģenerālsekretāru, ja viņa uzvar prezidenta vēlēšanās, pirmkārt, ir liels pagodinājums un mana līdzšinējā darba novērtējums," sacīja Štālbergs. "Pārrunājot ar Aneti Jēkabsoni-Žogotu viņas redzējumu par Latvijas basketbola nākotni, sapratām, ka mūsu uzskati lielā mērā sakrīt un abiem ir liela vēlme savas idejas realizēt."

Latvijas Basketbola savienības vēlēšanas notiks 21. janvārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu