Gulbis sezonu sāk ar uzvaru Jaunkaledonijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: EPA/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis pirmdien Francijas Klusā okeāna teritorijā Jaunkaledonijā izcīnīja uzvaru Numea "Challenger" turnīra pirmajā kārtā, sezonu iesākot ar panākumu.

Gulbis (ATP 258.) savā šīs sezonas pirmajā spēlē ar 1:6, 6:3, 7:6 (7:5) uzvarēja Maksimiljanu Martereru no Vācijas (ATP 239.).

Latvijas sportists pirmajā setā pirmo servi zaudēja jau ceturtajā geimā, bet sestajā Marterers to atņēma vēlreiz, pēc brīža svinot drošu uzvaru ar 6:1. Otrajā setā Gulbim izšķirošo pārsvaru izdevās iegūt sestajā geimā, kad ar otro iespēju "nobreikots" tika vācietis. 

Trešā seta desmitajā geimā Gulbis bija pavisam tuvu, lai zaudētu maču, bet viņam izdevās nosargāt trīs "mačbumbas", vēlāk izcīnot uzvaras svarīgās izspēlēs, kā rezultātā bija jāaizvada taibreiks, kas iesākās, abiem sportistiem "laužot" pretinieku serves. Pēc trim izspēlēm Gulbis bija iedzinējos ar 1:2, bet turpinājumā atguvās, izlīdzinot rezultātu (4:4).

Latvijas sportists vēlāk ar savu piekto servi vēlreiz panāca izlīdzinājumu (5:5), bet taibreika izskaņā vēlreiz izdevās "laupīt" vācietim servi, svinot uzvaru ar 7-6 (7:5).

Nākamajā kārtā Gulbim pretim stāsies Mohameds Safvats no Ēģiptes, kuram sacensībās piešķirts 16.numurs.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Gulbis nopelnīja astoņus ATP ranga punktus.

Gulbis šo sezonu iesāka 226.vietā, bet pirmdien pēc atjaunotā ranga piedzīvojis 32 vietu kritumu.

Gulbis pirms šī turnīra pēdējo reizi kortā devās oktobra vidū Stokholmas "International" turnīrā, kurā nepārvarēja kvalifikācijas pirmo kārtu, zaudēdams tenisistam, kurš tobrīd rangā ieņēma 1570.pozīciju. Tenisists 2019.gada sezonā piedalījās 29 turnīros, bet tikai divos viņš aizvadīja vairāk nekā divus mačus. Visvairāk - četras spēles - Gulbis aizvadīja februārī Roterdamas "ATP World Tour 500" turnīrā.

Gulbis aizvadītajā sezonā uzvaru izcīnīja sešos dueļos, kopumā aizvadot 23 mačus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu