Serēna Viljamsa apņēmības pilna kļūt par "Grand Slam" rekordisti

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Serēna Viljamsa
Serēna Viljamsa Foto: Reuters/ScanPix

ASV slavenā tenisiste Serēna Viljamsa paudusi apņēmību kļūt par "Grand Slam" turnīru rekordisti.

Mārgarita Korta no Austrālijas ir visu laiku "Grand Slam" tituliem bagātākā tenisiste. Prestižākajos vienspēļu turnīros viņa triumfējusi 24 reizes.

Korta spēlēja 20. gadsimta sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados, taču viņai piederošais rekords joprojām nav pārspēts vai atkārtots.

Vistuvāk rekordam ir Serēna Viljamsa, kura "Grand Slam" vienspēļu turnīros uzvarējusi 23 reizes.

Vīriešiem rekordists ar 20 tituliem "Grand Slam" vienspēļu turnīros ir šveicietis Rodžers Federers.

Pasaulslavenā sportiste uzsver, ka viņas prioritāte dzīvē ir divus gadus vecā meitiņa Aleksisa Olimpija, taču rekords ir galvenais dzinulis turpināt tenisistes karjeru.

"Tas man ļoti daudz nozīmē jau ilgu laiku. Ir atlicis tikt pāri tam vienam pauguram," ESPN citē Serēnu Viljamsu.

No četriem "Grand Slam" turnīriem Serēnai Viljamsai vislabāk veicies "Australian Open" un Vimbldonas čempionātā, katrā no šiem turnīriem uzvarot 7 reizes. 6 panākumi viņai ir "US Open" turnīrā, bet 3 arī "French Open".

Serēna Viljamsa jau vairākkārt bijusi vienas uzvaras attālumā no "Grand Slam" rekorda. Viņa cietusi zaudējumu četros finālos pēc kārtas, kuros spēlējusi, - "US Open" un Vimbldonas čempionātā gan 2018., gan 2019. gadā. 

Patlaban 38 gadus vecā sportiste jau ceturto dekādi ir profesionāla tenisiste. Ziņu aģentūras "Asociated Press" vērtējumā viņa atzīta par aizvadītās dekādes labāko sportisti pasaulē.

Serēna Viljamsa šā gada sezonu sākusi Oklendas turnīrā Jaunzēlandē. Dubultspēļu pirmajā kārtā viņa izcīnījusi uzvaru, spēlējot pārī ar Dānijas tenisisti Karolīnu Vozņacki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu