Pasečņiks palīdz "burvjiem" uzveikt NBA Austrumu vicelīderi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks
Anžejs Pasečņiks Foto: EPA/Scanpix

Latviešu basketbolists Anžejs Pasečņiks pirmdien guva septiņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē un palīdzēja Vašingtonas "Wizards" komandai izcīnīt uzvaru.

"Wizards" savā laukumā ar rezultātu 99:94 (26:17, 25:23, 23:32, 25:22) pārspēja spēcīgo Bostonas "Celtics", kas pēdējos 10 mačos cieta tika 2. zaudējumu.

Vašingtonas kluba rindās Dāvis Bertāns pēc gūtās traumas vēl neatgriezās laukumā. Viņš izlaida 8. spēli pēc kārtas.

Pasečņiks šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā realizēja 2 no 3 divpunktu metieniem un 3 no 4 soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja 4 atlēkušās bumbas, pārtvēra 1 bumbu, bloķēja 1 metienu, pieļāva 3 kļūdas un 5 reizes pārkāpa noteikumus.

"Wizards" ar Pasečņiku laukumā iemeta par 11 punktiem vairāk nekā ielaida. Latvijas basketbolista +/- rādītājs bija labākais Vašingtonas komandā.

Pasečņiks trāpīja 2 soda metienus 43,6 sekundes līdz spēles beigām, palielinot "Wizards" pārsvaru līdz 6 punktiem (95:89).

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Išs Smits, 19 iemeta Džordan Makrī, 17 pievienoja Aizeja Tomass, bet Trojs Brauns juniors atzīmējās ar 15 punktiem un 9 izcīnītām atlēkušajām bumbām.

"Celtics" vienībā 23 punktus guva Džeilens Brauns, kurš izcīnīja arī 12 atlēkušās bumbas. 17 punktus iemeta Džeisons Teitums, 13 pievienoja Markuss Smārts, bet 10 punkti un 10 atlēkušās Gordona Heivorda kontā.

Bostonas vienībai 3. spēli pēc kārtas gripas simptomu dēļ nepalīdzēja vadošais saspēles vadītājs Kemba Volkers.

"Wizards" komandai traumu dēļ bija jāiztiek bez sākumsastāva spēlētājiem Bredlija Bīla, Džona Vola, Rui Hačimuras, Tomasa Braienta, kā arī vadošajiem rezervistiem Dāvja Bertāna un Morica Vāgnera.

"Wizards" ar 12 uzvarām 36 spēlēs ieņem 12. vietu Austrumu konferences turnīra tabulā, kur "Celtics" ar bilanci 25-9 ierindojas 2. pozīcijā aiz līdervienības Milvoki "Bucks" (32-6).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu