Merzļikins kaldina "Blue Jackets" uzvaru NHL spēlē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Elvis Merzļikins naktī uz otrdienu (pēc Latvijas laika) kaldināja Kolumbusas "Blue Jackets" komandas uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē.

"Blue Jackets" izbraukumā ar rezultātu 4:2 (0:1, 2:0, 2:1) pārspēja Losandželosas "Kings".

Merzļikins ceturto spēli pēc kārtas sargāja Kolumbusas vārtus, palīdzot komandai izcīnīt trešo uzvaru šajā nogrieznī, kamēr traumu dziedē "Blue Jackets" pirmais vārtsargs soms Jonass Korpisalo.

Latvijas hokeja vārtsargs šajā mačā atvairīja 35 pretinieku metienus, bet viņa tautietis Matīss Kivlenieks atradās uz "Blue Jackets" komandas rezervistu soliņa.

Merzļikins pēdējos 4 mačos izcīnījis 3 uzvaras, vidēji spēlē ielaidis 1,76 vārtus un atvairījis 94,5% pretinieku metienus.

Uzvarētājiem vārtus guva zviedri Kevins Stenlunds un Gustavs Nīkvists, kanādietis Skots Heringtons un amerikānis Neitans Gerbī.

"Kings" sastāvā amerikāņu vārtsargs Džonatans Kviks, kurš ir divkārtējs Stenlija kausa ieguvējs, atvairīja 20 no 23 pretinieku metieniem.

Merzļikina sargātajos vārtos ripu ieraidīja "Kings" hokejisti kanādietis Šons Volkers un amerikānis Alekss Iafallo.

"Blue Jackets" ar 48 punktiem 43 spēlēs ieņem 10. vietu Austrumu konferences turnīra tabulā, bet "Kings" ar 38 punktiem ir pēdējā Rietumos.

Nākamo spēli "Blue Jackets" aizvadīs jau naktī uz trešdienu (pēc Latvijas laika), kad viesos spēkiem mērosies ar Anaheimas "Ducks". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu