Handbola izlase aizvada pārbaudes spēli ar Norvēģiju bez rezultāta skaitīšanas

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Handbola federācija (handball.lv)

Latvijas handbola izlase pirmdien aizvadīja vēl vienu pārbaudes spēli pret Norvēģijas B valstsvienību, oficiāli rezultātu neskaitot un spēlējot netradicionālā laika formātā, laukumā dodoties arī Ģirtam Lilienfeldam un Dainim Krištopānam, Latvijas Handbola federācijas (LHF) "Facebook" lapā internetā intervijā pirmdien pastāstīja viens no komandas treneriem Sandris Veršakovs.

Latvija pirmdien spēlēja ar Norvēģijas otro izlasi formātā 3x15 minūtes.

"Šodien mums pievienojās Lilienfelds un Krištopāns. Protams, spēle uzreiz bija savādāka nekā vakar. Arī pārējie spēlētāji jutās drošāk. Daudzmaz viss izdevās, un ir pēdējais brīdis visu salikt pa plauktiņiem. Drīz jau jāsāk spēlēt," pēc otrā mača intervijā LHF teica Veršakovs.

"Krištopāna iesaistīšanās uzbrukumā ir drauds, un iespējas rodas arī pārējiem spēlētājiem," komandas līdera atgriešanos laukumā atzinīgi vērtē treneris. "Tieši tas pats ir aizsardzībā, jo pretiniekam ir grūtāk. Līdz ar to arī pārējiem ir vienkāršāk sagrupēties, un spēle tiek atvieglota."

Sākotnēji bija paredzēts, ka svētdienas mačs būs vienīgais pirms starta Eiropas meistarsacīkstēs. "[Ar otro spēli] bija iespēja pieslīpēt kādas konkrētas lietas, jo spēlējām nestandarta laika formātā trīsreiz pa 15 minūtēm. Katrā nogrieznī bija savs uzdevums, savs sastāvs, un bija iespēja iespēlēt visus spēlētājus noteiktās vietās un par noteiktām lietām," vēl viena sparingmača lietderību slavēja Veršakovs.

Izlase daudz laika velta arī video pētīšanai: "Šodien komanda trenējās, un treneri graizīja pirmās spēles ar Norvēģijas otro izlasi video, lai parādītu kļūdas gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Laika ziņā tas aizņem apmēram trīs līdz četras stundas," sarežģīto procesu skaidro treneris.

Latvijas izlase ir apmierināta ar apstākļiem Norvēģijā: "Viesnīca ir laba, ēdināšana laba, attieksme laba. Apstākļi šeit ir perfekti, lai trenētos un gatavotos Eiropas čempionātam."

"Šobrīd uztraukuma personīgi man vēl nav, bet noteikti sajūtas mainīsies, kad būs jāiet laukumā. Nav ne jausmas, kādas tās būs. Par to varēšu spriest tikai pēc spēles. Tas mums visiem ir pirmo reizi," saka Eiropas meistarsacīkšu debitants.

Vēl atlicis labi pastrādāt pirms sacensībām: "Tagad svarīgākais ir analizēt pretiniekus vēl smalkāk, runāt ar spēlētājiem un mainīt kādas nianses spēlē pret konkrētu komandu."

Latvijas vīriešu handbola izlase svētdien Tronheimā, spēlējot bez nelielu traumu guvušā Ģirta Lilienfelda un Daiņa Krištopāna, ar rezultātu 21:25 (10:15) piekāpās Norvēģijas B izlasei, kuru vada latviešu treneris Valērijs Putāns.

Uz Tronheimu Latvijas valstsvienība devās trešdien. Tronheimā pirms Eiropas čempionāta sākuma norit vēl viena treniņnometne. Pirmo treniņnometni valstsvienība aizvadīja jau oktobrī Luksemburgā, bet sagatavošanas otrais un trešais posms notika attiecīgi Valmierā un Rīgā. 

Latvijas nacionālā izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā cīnīsies pirmo reizi vēsturē. Kvalifikācijas turnīrā Uščina vadītā komanda cīnījās sestajā grupā, kurā sešās spēlēs izcīnīja četras uzvaras un piedzīvoja divus zaudējumus, apsteidzot gan Nīderlandi, gan Igauniju, bet pirmo vietu atstājot Slovēnijai.

Zīmīgi, ka izšķirošo uzvaru Latvija guva tieši pret 2017.gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieci, slovēņus Latvijā pieveicot ar 25:24. 

Latvijas izlases trenerim Uščinam asistē Andrejs Narnickis, Arnolds Straume un Sandris Veršakovs. Fiziskās sagatavotības treneris ir Ēriks Visockis, fizioterapeites pienākumus pilda Agate Ādiņa, bet delegācijas vadītājs ir Guntis Ciematnieks.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Austrijā, Norvēģijā un Zviedrijā norisināsies no 9. līdz 26. janvārim, un tajā pirmo reizi startēs kontinenta 24 spēcīgākās izlases. Mači norisināsies Stokholmā, Malmē, Gēteborgā (visas - Zviedrija), Vīnē, Grācā (abas - Austrija) un Tronheimā (Norvēģija).

Eiropas čempionātā 24 komandas būs sadalītas sešās apakšgrupas pa četrām izlasēm katrā. Pēc priekšsacīkstēm pamatturnīram kvalificēsies katru apakšgrupu divas labākās komandas, kas pēc tam divās grupās, pa sešām valstsvienībām katrā, noskaidros četras pusfinālistes.

Finālturnīrā uzvarējusī komanda nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. No Eiropas vietu Olimpiādē jau nodrošinājusi pērnā gada pasaules čempione Dānija.

Latvijas izlases sastāvs 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīram

Vārtsargi: Artūrs Kuģis (Skopjes "Vardar", Ziemeļmaķedonija), Raitis Puriņš (Rīgas "Celtnieks"), Edgars Kukša ("Aurich", Vācija).

Kreisā mala: Rihards Leja (Rīgas "Celtnieks"), Oskars Arājs (Dobeles "Tenax").

Kreisie ārējie: Aivis Jurdžs, Emīls Kurzemnieks (abi - Dobeles "Tenax"), Nils Kreicbergs (Rīhimeki "Cocks", Somija).

Saspēles vadītāji: Māris Veršakovs (Dobeles "Tenax"), Austris Tuminskis ("Aue", Vācija).

Labie ārējie: Dainis Krištopāns (Skopjes "Vardar", Ziemeļmaķedonija), Ģirts Lilienfelds ("HSC Coburg 2000", Vācija), Evars Klešniks ("LiT Tribe Germania", Vācija), Jānis Pavlovičs ("Sandefjord", Norvēģija).

Labā mala: Andis Ērmanis (Dobeles "Tenax"), Uvis Strazdiņš ("Kehra", Igaunija).

Līnijas spēlētāji: Egils Politers, Antons Šuleiko (abi - Dobeles "Tenax"), Ingars Dude (Limožas "Hand 87", Francija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu