Kas ir Rīgas "Dinamo" komandas "pēdējais salmiņš" vārtos Reinis Liepiņš?

CopyDraugiem X Whatsapp
Reinis Liepiņš.
Reinis Liepiņš. Foto: https://www.facebook.com/hkrigaofficial/

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" vārtos pirmdien zaudētajā mačā pret Helsinku "Jokerit" stājās kluba sistēmas hierarhijas piektais vārtsargs Reinis Liepiņš. Kas ir šis vārtsargs, kurš sev atvēlētajā spēles trešdaļā vārtos neielaida nevienu ripu?

Rīgas "Dinamo" pirmdien ar 0:7 zaudēja "Jokerit" vienībai. Visas septiņas ripas rīdzinieku vārtos ielaida 19 gadus vecais Jānis Voris.

"Dinamo" šobrīd savainojumu dēļ nevar palīdzēt pamatvārtsargi Aleksanders Salāks un Andrejs Makarovs. Tāpēc jau vismaz nedēļu pirmā numura lomu vārtos uzņēmies Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) kluba "Rīga" pamatvārtsargs Voris. 

Tiesa, arī viņš pret "Jokerit" esot guvis mikrotraumu, tāpēc bija spiests atstāt sargāto cietoksni pēc spēles otrās trešdaļas. Tad vārtos stājās 18 gadus vecais kluba "Rīga" trešais numurs Reinis Liepiņš, kurš šosezon vēl nebija aizvadījis nevienu oficiālu spēli.

Liepiņš ir "Rīga" trešais vārtsargs, jo viņam priekšā ir Voris un Bruno Brūveris. Tas nozīmē, ka pirmdienas mača pēdējā trešdaļā par Rīgas "Dinamo" pēdējā bastiona drošību rūpējās kluba sistēmas piektais (!) vārtsargs.

Brūveris šobrīd atrodas izbraukumā Tālajos Austrumos, rūpējoties par "Rīgas" vārtu drošību. Kā otrais vārtsargs spēlēm tiek pieteikts kāds no laukuma spēlētājiem...

Šāda savainojumu masveidība "Dinamo" komandas vēsturē vēl nav piedzīvota. Tiesa, Liepiņš savu brīnumaino izdevību debitēt KHL izmantoja teicami, neielaižot vārtos nevienu ripu. Var, protams, spekulēt, cik "Jokerit" spēlētāji bija vai nebija motivēti gūt astotos vārtus, bet tas nav galvenais.

Interesanti, ka pēc spēles šķita, ka pat daudzi "Dinamo" komandas pārstāvji īsti nezina, kā izskatās vārtsargs Liepiņš.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@r_liepins #dinamoriga #khl

A post shared by Dinamo Rīga (@dinamorigaofficial) on

Kristaps Sotnieks, vaicāts par vārtsarga izskatu, atbildēja ar humoru - izskatoties pēc vārtsarga.

Liepiņš pagājušajā sezonā aizvadīja tikai 23 oficiālas spēles, piedaloties Latvijas Junioru attīstības līgas (LJAL) un Sanktpēterburgas jauniešu čempionāta mačos.

Pērnās sezonas lielāko daļu Liepiņš bija hokeja skolas "Rīga" sistēmā, sākotnēji gan pārstāvot "Optibet" hokeja līgas (OHL) pastarīti "Lido". 

Hokeja skolas "Rīga" virslīgas komandas galvenais treneris Oļegs Sorokins sarunā ar TVNET pauda, ka Liepiņš ir ļoti centīgs un apzinīgs.

"Viņš ir apzinīgs un centīgs čalis. Sākotnēji viņa līmenis īsti neatbilda mūsu prasībām, bet sezonas beigās jau treneri ar viņu vārtos jutās droši. Diezgan labi progresēja sezonas laikā. Hokeja skolā "Rīga" ir ļoti nopietna attieksme pret vārtsargiem. Viņiem sestdienās un svētdienās ir savi individuālie treniņi, kas ļoti sekmē attīstību," sacīja treneris Sorokins.

Liepiņa karjeras attīstības meklējumi portālam TVNET sākās tīmekļa vietnē "eliteprospects.com", kur norādīts, ka vārtsargs hokeja zinības apguvis Tukumā. Tiesa, Tukuma ledus halles direktors Modris Liepiņš telefonsarunā sacīja, ka tā ir kļūda - šis vārtsargs neesot Tukuma hokeja skolas audzēknis.

Atverot Liepiņa profilu Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mājaslapā, norādīts, ka viņš vietējā U-16 čempionātā pārstāvējis apvienoto Jūrmalas un Tukuma komandu, kā arī 30 mačus 2015./2016. gada sezonā aizvadījis tikai Tukuma vienības rindās.

Jūrmalas sporta skolas hokeja treneris Zigmārs Strauss sarunā ar TVNET apstiprināja, ka Reinis Liepiņš ir šīs iestādes audzēknis, un viss kolektīvs lepojoties ar vārtsarga debiju KHL.

"Jā, viņš ir mūsu audzēknis. Sāka trenēties pie Edmunda Vasiļjeva, tad kādu laiku pie Eduarda Ivanova, arī es pats nedaudz patrenēju. Jauniešu vecumā spēlēja Jūrmalas un Tukuma apvienotajā komandā, bet trenējās pie mums. Liels prieks par Reini. Viņš vienmēr bijis apzinīgs un centīgs. Vēl nesen ar viņu runāju. Tad viņš teica, ka pats nekad nebija iedomājies, ka tiks līdz Rīgas "Dinamo" sistēmai," sacīja treneris Strauss.

Treneris arī atklāja, ka Jūrmalā hokeja zinības apgūst arī Reiņa jaunākais brālis, kurš dzimis 2007. gadā. Vecākais brālis esot jaunākā elks un motivē attīstīt savas prasmes. Vārtsarga Liepiņa brālis gan esot laukuma spēlētājs.

Jāteic gan, ka trešdien pret Čerepovecas "Severstaļ" vārtos būs Jānis Voris, kuram ar veselību viss ir kārtībā, tā TVNET sacīja Rīgas "Dinamo" preses sekretārs Jānis Stepītis.

Tas nozīmē, ka tomēr vēl nepieredzēsim bezprecedenta gadījumu, kad KHL spēli vārtos sāks "Dinamo" nomināli piektais vārtsargs. Līdz spēles sākumam gan vēl kas var mainīties, un šādu varbūtību ignorēt nevajadzētu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu