Usiks nākamo cīņu varētu aizvadīt marta beigās Londonā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AFP/SCANPIX

Oleksandra Usika menedžeris Edijs Herns atklājis Ukrainas boksera nākamās cīņas potenciālo pretinieku. Duelis gaidāms marta beigās Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā.

Pagājušā gada nogalē Lielbritānijas bokseris Entonijs Džošua atgriezās smagsvaru kategorijas pasaules čempiona tronī, atgūstot savā īpašumā WBA, WBO, IBF un IBO pasaules čempiona jostas.

Usiks ir obligātais pretendents cīņā par WBO jostu, bet Bulgārijas bokseris Kubrats Puļevs ir obligātais IBF titula pretendents. 

Džošua un Usiku pārstāvošās "Matchroom Boxing" promouteru kompānijas vadītājs Herns gaida boksa organizāciju norādes.

"Notiek pārrunas ar visām pusēm. Tuvāko nedēļu laikā vajadzētu būt skaidrībai," intervijā "Sky Sports" sacīja Herns.

Džošua nākamā cīņa paredzēta aprīlī vai maijā, taču vēl nav zināms, kurš būs viņa pretinieks - Puļevs, Usiks vai varbūt kāds cits.

Ja Usiks nekļūs par Džošua nākamo pretinieku, tad Ukrainas bokseris martā varētu cīnīties pret Lielbritānijas bokseri Dereku Čizoru.

"Usika un Čizoras duelis joprojām ir reāls scenārijs. Tas gan, visticamāk, nebūs 7. martā. Mums ir rezervēta O2 arēna (Londonā) cīņai 28. martā," pastāstīja Herns.

Ja WBO josta kļūs vakanta, Usika nākamais pretinieks varētu būt arī Jaunzēlandes bokseris Džozefs Pārkers. Viņš WBO rangā ir otrais aiz Usika, kurš ir reitinga līderis.

Pirms diviem gadiem Usiks janvārī Rīgā uzveica Mairi Briedi, sagādājot Latvijas bokserim vienīgo zaudējumu karjerā. 

Ukrainas bokseris pēc tam kļuva par neapstrīdamu pasaules čempionu pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg).

32 gadus vecais Usiks tagad boksera karjeru turpina smagsvaros. Pērn oktobrī ASV pilsētā Čikāgā viņš piedzīvoja debiju smagsvaru kategorijā.

Usiks profesionāla boksera karjerā ir nepārspēts - 17 uzvaras (14 nokauti) 17 cīņās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu