Janičenoks: Neesam Jaunupa marionetes

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidenta amata kandidāte Anete Jēkabsone-Žogota un viņas komanda nav Edgara Jaunupa kontrolētas marionetes, kaut politiķa klātbūtne priekšvēlēšanu kampaņā ir jūtama, intervijā TVNET pauda bijušais basketbolists Kristaps Janičenoks.

Par Janičenoka oficiālu iesaistīšanos Jēkabsones-Žogotas komandā tika paziņots ceturtdienas rītā. Ja bijusī sieviešu izlases līdere kļūs par LBS prezidenti, tad Janičenoks strādās par vīru izlases ģenerālmenedžeri, bet līdzšinējais ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs kļūs par ģenerālsekretāru.

Vēl uz LBS prezidenta krēslu pretendē arī bijušais valsts prezidents Raimonds Vējonis un kādreizējais Latvijas izlases basketbolists Kaspars Cipruss.

Par Janičenoka iespējamo pievienošanos tieši Jēkabsones-Žogotas komandai baumoja jau kopš pagājušā gada nogales, kad bijusī basketboliste paziņoja par savu iesaistīšanos cīņā par LBS vadītāja vietu.

"Anete mani uzrunāja jau labu laiku iepriekš. Šis ir pārdomāts un izsvērts lēmums [piekrist piedāvājumam]. Uzskatu, ka esmu piemērots un pietiekami kompetents izlases ģenerālmenedžera amatam," intervijā TVNET sacīja Janičenoks.

Aizkulisēs daudz runā par politiķa Edgara Jaunupa klātbūtni Jēkabsones-Žogotas kampaņā un komandā. Jaunups jau daudzus gadus bijis LBS valdē, kā arī kopš pirmsākumiem vada basketbolu klubu "VEF Rīga", kurā savulaik spēlējuši gan Janičenoks, gan Štālbergs.

Janičenoks TVNET sacīja, ka viņš, Štālbergs un Jēkabsone-Žogota noteikti nav manipulējamas marionetes Jaunupa rokās. Politiķis palīdzot ar padomu, bet nekontrolējot procesus un iesaistīto domas.

"Tas nav nekāds noslēpums. Edgars Jaunups tur ir, bet viņš nav vienīgais. Tur ir arī Mārtiņš Lauva, kā arī daudzi citi. Man negribētos piekrist apgalvojumam, ka visu vada Jaunups, bet mēs esam tikai marionetes. Viņš palīdz ar padomu. Gan es, gan Anete profesionālās karjeras laikā bijām līderi. Mums ir mugurkauls, un to tik viegli nevar mainīt," pauda Janičenoks.

27. janvārī beigsies biedrības "Latvijas Basketbola savienība"  līdzšinējā prezidenta un padomes pilnvaru termiņš.

Līdz ar to 21. janvārī, saskaņā ar LBS statūtiem, jāievēl prezidents un padome nākamajam četru gadu ciklam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu