"Ogres" basketbolisti izcīna 16. uzvaru sezonā

CopyDraugiem X Whatsapp
BK "Ogre" basketbolisti
BK "Ogre" basketbolisti Foto: BK Ogre/Facebook

"Ogres" basketbolisti "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) trešdien savā laukumā pret Pērnavas vienību izcīnīja 16.uzvaru čempionātā, bet "Liepāja" papildlaikā zaudēja savā laukumā.

Turnīra vicelīdere "Ogre" savā laukumā ar 77:71 (23:19, 23:14, 10:20, 21:18) pieveica Laura Blaua un Ivara Riharda Žvīgura pārstāvēto Pērnavas "Sadam".

Uzvarētāju rindās 15 punkti, sešas atlēkušās bumbas un pa piecām rezultatīvām piespēlēm un kļūdām Rinaldam Sirsniņam, par punktu mazāk un septiņas atlēkušās bumbas Džeimsam Beitemonam, pa 12 punktiem Rihardam Zēbergam un Kasparam Bērziņam, kurš izcīnīja septiņas bumbas zem groziem. Tikpat atlēkušās bumbas un 11 punkti Kristapam Dārgajam.

Izņemot īsu brīdi pirmajā ceturtdaļā, ogrēnieši visu pārējo mača laiku bija vadībā un, kaut arī pēdējā ceturtdaļā pēc 12:0 izrāviena ļāva viesiem pietuvoties līdz 55:56, uzvaru neatdeva.

Arī pirmajā cīņā 26.oktobrī Pērnavā ar 81:75 pārāki bija latvieši.

Otrā spēlē "Liepāja" pagarinājumā savā laukumā ar 87:92 (22:20, 17:15,  31:17, 10:28, 7:12) zaudēja Viktora Iļjina pārstāvētajai Raplas "Avis Utilitas".

Mājiniekiem 18 punktus guva Arnis Ate, Eduardam Hāzneram 16 punkti un sešas zem groziem izcīnītas bumbas, 13 punkti un sešas atlēkušās bumbas debijā serbu centra spēlētājam Radoslavam Pekovičam, tikpat punktus sametot arī Rodrikam Saiksam un Guntim Sīpoliņam, kura kontā arī septiņas bumbas zem groziem.

Iļjins viesu komandā debitēja ar 12 minūtēs un divās sekundēs gūtajiem trim punktiem, iemetot vienu no pieciem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Viņam arī divas atlēkušās bumbas un viena pārķerta bumba, viena kļūda, četri izprovocēti pārkāpumi un lietderības koeficients pieci. 

Kaut arī pirmajā ceturtdaļā ilgu laiku labāk veicās viesiem, vēlāk Liepājas basketbolisti ņēma vadības grožus savās rokās, trešās ceturtdaļas beigās pārsvaram pārsniedzot 20 punktu robežu. Tomēr izgāzta pēdējā ceturtdaļa ļāva Svenam Kaldrem 51 sekundi pirms tās beigām ar soda metienu izlīdzināt rezultātu - 80:80 - un svinēt uzvaru papildlaikā.

Vēl vienā mačā divu Tallinas komandu spēlē Mareka Jurevičus pārstāvētā "Kalev"/TLU ar 116:97 (22:19, 28:33, 34:20, 32:25) pārspēja "TalTech".

Jurevičus 29 minūtēs un 35 sekundēs guva 21 punktu, grozā raidīja piecus no sešiem tālmetieniem, kā arī pa diviem no trīs soda un divpunktu metieniem. 

Tāpat viņa rēķinā arī bija septiņas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, trīs piezīmes, divi izprovocēti pārkāpumi un 29 efektivitātes koeficienta punkti.

Ogres komanda ar 16 uzvarām 17 spēlēs turnīra tabulā ir otrā, Raplas vienība ar bilanci 8-7 ieņem sesto vietu, "Sadam" ar bilanci 7-10 atrodami astotajā vietā, nākamā ar sešiem panākumiem 16 cīņās ir "Kalev"/TLU", bet "Liepāja" ar četrām uzvarām ir priekšpēdējā 15 komandu konkurencē. 

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalās 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - "Ventspils", "VEF Rīga", "Ogre", "Jūrmala"/"Betsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "Taltech", Pērnavas "Sadam", "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", Tallinas "Kalev"/TLU un Rakveres "Tarvas".

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu