Janičenoks piekritis pievienoties Jēkabsones-Žogotas LBS prezidenta vēlēšanu komandai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Janičenoks.
Kristaps Janičenoks. Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Bijušais Latvijas vīru basketbola izlases līderis Kristaps Janičenoks pievienojies Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidenta amata kandidātes Anetes Jēkabsones-Žogotas komandai, ceturtdien informēja viņas pārstāvji.

Jēkabsones-Žogotas ievēlēšanas gadījumā Janičenoks gatavs pretendēt uz vīriešu izlases ģenerālmenedžera amatu, ko līdz šim ieņēma Artūrs Štālbergs. 

Štālbergs jau iepriekš piekritis kļūt par LBS ģenerālsekretāru, ja par prezidenti kļūs Jēkabsone-Žogota.

"Šobrīd esmu pilnīgi pārliecināts, ka arī turpmāk vēlos savu dzīvi saistīt ar basketbolu. Pēc nopietnām pārdomām un iepazīšanās ar Anetes Jēkabsones-Žogotas programmu atbalstu viņas kandidatūru.

Savstarpēji esam pārrunājuši, ka vislielāko ieguldījumu es varētu dot kā vīriešu izlases ģenerālmenedžeris, par ko esmu gatavs pārliecināt arī jauno LBS valdi," paziņojumā presei citēts Janičenoks. 

36 gadus vecais Janičenoks profesionālās karjeras laikā pārstāvējis visu vecumu Latvijas jaunatnes izlases un pieaugušo valstsvienību sešos Eiropas čempionāta finālturnīros, kļūstot par vienu no tās spilgtākajiem līderiem. Karjeras laikā viņš spēlējis Latvijā, Beļģijā, Itālijā, Vācijā. Pēc 2018./2019. gada sezonas Janičenoks, izcīnot Latvijas čempiona titulu, noslēdza savu basketbolista karjeru. 

Uz LBS prezidenta amatu kandidēs arī bijušais valsts prezidents Raimonds Vējonis un bijušais basketbolists Kaspars Cipruss

27. janvārī beigsies biedrības "Latvijas Basketbola savienība" līdzšinējā prezidenta un padomes pilnvaru termiņš.

Līdz ar to 21. janvārī, saskaņā ar LBS statūtiem, jāievēl prezidents un padome nākamajam četru gadu ciklam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu