Kārlails nevēlas detalizēti apspriest jautājumus par Porziņģa traumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis un Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails
Kristaps Porziņģis un Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails Foto: Ieva Makare/LETA

Kamēr traumas dēļ nevar spēlēt Kristaps Porziņģis, nav vērts apspriest to, cik ļoti komandai laukumā pietrūkst Latvijas basketbolists, norādīja Dalasas "Mavericks" komandas galvenais treneris Riks Kārlails.

"Mavericks" trešdien pašā spēles izskaņā savā laukumā ar 106:107 piekāpās spēcīgajai Denveras "Nuggets" komandai, kura ir Rietumu konferences vicelīdere, turnīra tabulā atpaliekot vienīgi no Losandželosas "Lakers".

Piekto spēli pēc kārtas ceļgala traumas dēļ Dalasas komandai nevarēja palīdzēt Porziņģis. Šajā nogrieznī "Mavericks" cietusi trīs zaudējumus.

Kārlails atzina, ka komandai pietrūkst Porziņģa gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Tomēr viņš aicināja sīkāk neapspriest šo jautājumu.

"Protams, mums viņa pietrūkst abos laukuma galos," preses konferencē teica "Mavericks" galvenais treneris.

"Kamēr viņš nav atgriezies (laukumā), nav jēgas runāt par to, cik ļoti viņa mums pietrūkst," uzsvēra Kārlails.

"Daudzām komandām nākas saskarties ar spēlētāju veselības problēmām. Viņam (Porziņģim) kļūst arvien labāk," atzina treneris.

"Viņam nav nekas nenovēršams. Viņam kļūst labāk. Bet līdz brīdim, kad viņš atgriezīsies, mums ir jāiztiek ar spēlētājiem, kuri mums ir pieejami," sacīja Kārlails.

Porziņģis šosezon 31 spēlē vidēji guvis 17,3 punktus, izcīnījis 9,4 atlēkušās bumbas un bloķējis 2,1 metienu.

24 gadu vecais Latvijas basketbolists ir "Mavericks" komandas vislabāk apmaksātais spēlētājs. Viņa alga šosezon ir aptuveni 27,2 miljoni ASV dolāru (apmēram 24,5 miljoni eiro).

"Mavericks" komanda Rietumu konferences kopvērtējumā šobrīd atkāpusies uz 6. vietu ar 23 uzvarām un 14 zaudējumiem. Vēl nesen Dalasas vienība turējās 3. pozīcijā turnīra tabulā Rietumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu