Briedis supersērijas fināla cīņu aizvadīs Rīgā (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis (no kreisās), Juniers Dortikoss (no labās)
Mairis Briedis (no kreisās), Juniers Dortikoss (no labās) Foto: Ieva Makare/LETA

Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas fināla cīņa pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg) starp Mairi Briedi un kubieti Junieru Dortikosu notiks 21. martā Latvijas galvaspilsētā Rīgā, liecina TVNET rīcībā esošā informācija.

Brieža menedžeris Raimonds Zeps sarunā ar TVNET šādu informāciju nedz apstiprināja, nedz noliedza. Cīņas datumu un vietu oficiāli paziņos supersērijas organizatori.

Vēl novembra beigās organizatori izskatīja trīs variantus fināla cīņa norises vietai - Latviju, Krieviju un Saūda Arābiju. Kā noskaidroja TVNET, par cīņas norises vietu izvēlēta Rīga.

Briedis, kurš 13. janvārī svinēs 35. dzimšanas dienu, profesionāla boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras (19 nokauti) un cietis 1 zaudējumu.

Tikmēr 33 gadus vecais Kubas bokseris Dortikoss ticis pie 24 uzvarām (22 nokauti) un arī piedzīvojis 1 zaudējumu.

Supersērijas abas pusfināla cīņas pērn 15. jūnijā notika Rīgā. Vispirms finālā iekļuva Dortikoss, kurš pārspēja ASV bokseri Endrū Tabiti.

Savukārt otrajā pusfinālā Briedis skandalozā cīņā pārspēja Kšištofu Glovacki no Polijas.

Sagaidāms, ka Briedis un Dortikoss cīnīsies par Kubas bokserim piederošo IBF pasaules čempiona jostu, kā arī supersērijas uzvarētāja titulu - leģendārā Muhameda Ali trofeju.

Iepriekš bija paredzēts, ka pērn vasarā supersērijas pusfinālā Briedis ar Glovacki cīnīsies par WBC un WBO pasaules čempiona jostām. Tomēr cīņas dienā WBC atsauca savu jostu no šī dueļa.

Savukārt WBO josta pēc cīņas nonāca Brieža īpašumā, taču vēlāk tituls tika atņemts, jo viņš neaizvadīs revanšu ar Glovacki noteiktajā termiņā, bet cīnīsies supersērias finālā pret Dortikosu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu