Bendika sprinta sacensībās Oberhofā finišē astotajā desmitā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Sputnik/LETA

Latvijas labākā biatloniste Baiba Bendika ceturtdien Vācijas trasē Oberhofā Pasaules kausa ceturtā posma sacensības sāka ar 72. vietu sprinta distancē. 

Bendika trasē devās ar 11. numuru 100 startējušo biatlonistu vidū un katrā no šautuvēm kļūdījās pa divām reizēm un ierindojās 72. vietā, no uzvarētājas atpalikdama par trijām minūtēm un 53,1 sekundi.

Uzvarēja norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna, kas bija viena no tikai trijām sportistēm, kuras miglainajos laika apstākļos šāva pilnīgi precīzi. Viņa 7,5 kilometrus veica 22 minūtēs un 4,9 sekundēs, izcīnot savu ceturto panākumu Pasaules kausā individuālajās distancēs, no kurām trīs panākumi ir sprintā. Norvēģiete par 33,1 sekundi apsteidza vācieti Denīzi Hermani, kura vienreiz kļūdījās šautuvē stāvus, un par 47,4 sekundēm - francūzieti Žuliu Simonu, kura vienreiz mērķī netrāpīja, šaujot guļus. Simona otro reizi karjerā kāpa uz goda pjedestāla, abas reizes tiekot līdz trešajai vietai.

Šosezon sprintā augstas vietas Latvijas biatloniste vēl nav izcīnījusi. Pirmajā posmā viņa sprintā finišēja 34.vietā, otrajā - 36. un trešajā - 45.vietā. Augstākās vietas Bendikai šajā sezonā ir bijušas iedzīšanā. Otrajā posmā Austrijas trasē Hohfilcenē viņa finišēja 28.vietā, bet trešajā posmā Francijā Legrānas-Bornānas trasē - par vietu augstāk.

Pēc ceturtā posma līdere sprintā ar 182 punktiem ir itāliete Doroteja Vīrere, Reiselannai tagad ir 150 punkti, bet trešā ar 139 punktiem ir krieviete Svetlana Mironova, kamēr Bendika ar 12 punktiem šajā disciplīnā atkāpusies uz 59.vietu.

Piektdien 10 kilometru sprintā sacentīsies vīrieši, sestdien notiks komandu stafetes, bet svētdien - sacensības ar kopēju startu.

Nākamais Pasaules kausa posms biatlonistiem būs jau nākamajā nedēļā Vācijas trasē Rūpoldingā.

Latvijas komandas sastāvā Pasaules kausa sezonai šobrīd ir Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko un Ieva Pūce.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu