Paralēli Dakarai norisinās arī Africa Eco Race, un tajā ir kāds, kurš brauc ar Latvijas karogu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Stefano Kjusi
Stefano Kjusi Foto: Ekrānuzņēmums no video

Gads motoru sportā sākas ar tradicionālajām Dakaras rallijreida sacensībām. Protams, Latvijā ar Alūksnes ralliju, līdz kuram arī, starp citu, nav atlicis daudz laika, taču globāli par pirmo lielo un vienlaikus arī sarežģītāko tiek uzskatīts Dakaras rallijreids ar tūkstošiem nekurienē nobrauktu kilometru un dalībnieku negulētām naktīm.

Kā zināms, 2008.gada sākumā pēdējā brīdī Dakaras rallijreids terorisma draudu dēļ  tika atcelts, bet sagatavotā tehnika un nobriedušie sportisti devās mājās, Dakāru Senegālā tā arī neredzējuši.

Kopš 2009.gada sacensību norisei bija izvēlētas Dienvidamerikas valstis Argentīna, Bolīvija, Paragvaja un Čīle dažādās kombinācijās. Šis gads ir pienācis kārtējām lielajām pārmaiņām, un Dakaras rallijreida dalībnieki jau cīnās ar putekļiem Saūda Arābijā.

Lai vai kā, paralēli Dakaras rallijreidam kopš ārkārtas situācijas 2008.gadā ir vairāki entuziasti, kuri uzskata, ka Dakaras rallijreida mājas ir un būs Āfrika, tādēļ rīko alternatīvas sacensības Africa Eco Race. Par tām zināms visai maz, taču nepamatoti, turklāt šogad sacensībās Latviju pārstāv kāds motobraucējs, jelgavnieks ar visnotaļ eksotisku vārdu - Stefano Kjusi (Stefano Chiussi, #107, Husqvarna).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu