"TTT Rīga" atzīta par Rīgas labāko sporta spēļu komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"VEF Riga" basketbolisti
"VEF Riga" basketbolisti Foto: "VEF Riga" kluba mājas lapa

Latvijas vadošā sieviešu basketbola komanda "TTT Rīga" ceturtdien "Rīgas sporta laureāts" apbalvošanas ceremonijā tika atzīta par labāko galvaspilsētas sporta spēļu komandu, vēsta kluba mājaslapā pieejamā informācija.

Balvai bija nominētas arī "Rīgas Volejbola skolas" (RVS) sieviešu komanda un Hokeja klubs "Kurbads".

"TTT Rīga" 2019. gadā izcīnīja pirmo vietu jaunizveidotajā Latvijas-Igaunijas-Lietuvas līgā, turpinājumā komanda triumfēja Eiropas Sieviešu basketbola līgā (EWBL), bet sezona tika noslēgta ar astoņpadsmito titulu Latvijas čempionātā. Tāpat komandai 27.novembrī izdevās paveikt teju vai neiespējamo, Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas turnīrā uzvarot spēcīgo Jekaterinburgas UGMK.

Labākās sportistes godu izpelnījās U-23 vecuma grupas Eiropas čempione 200 metru sprintā Sindija Bukša.

Uz šo balvu tika izvirzītas arī Baiba Eglīte un Ieva Kūlīte, kuras pagājušosezon pārstāvēja "TTT Rīgu", kā arī kopā ar Latvijas 3x3 sieviešu basketbola izlasi Eiropas čempionātā izcīnīja bronzas medaļas. Tāpat starp kandidātēm bija talantīgā peldētāja Ieva Maļuka, ūdens motosporta pārstāve Ieva Millere un dambretiste Jeļena Česnokova.

Tikmēr par labāko sportistu tika nosaukts pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš, kurš pērn "Latvijas 2019.gada balva sportā" saņēma apbalvojumu par cīņas gribu. Viņam konkurenci šajā kategorijā sastādīja boksa supersērijas finālists Mairis Briedis, ātrslidotājs Haralds Silovs, šķēpmetējs Patriks Gailums, sambists Viktors Reško un vingrotājs Edvīns Rodevičs.

Labākās treneres balvu saņēma Bukšas audzinātāja Mārīte Lūse, kurai konkurenci sastādīja "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts, kurš pēc veiksmīgās sezonas ar "TTT Rīgu" 2019. gada vasarā ar Latvijas sieviešu basketbola valstsvienību tika līdz astotdaļfinālam.

Par gada uzlecošo zvaigzni tika atzīta Maļuka, kura kopumā jau labojusi 32 Latvijas rekordus.

Individuālās komandas balvu ieguva Pļaviņš un viņa partneris Edgars Točs, bet "Rīgas labākais sportists ar īpašām vajadzībām" balvu saņēma paraolimpietis Aigars Apinis.

Handbola Eiropas čempionāta noskaņās balvu par mūža ieguldījumu sportā saņēma ilggadējais handbola treneris Harijs Čebrikovs, kurš savulaik audzinājis vairākus šī brīža izlases spēlētājus.

Par gada notikumu sportā tika atzīts Federāciju kauss, kas pērn risinājās Rīgā, bet kategorijā "Sporto visi kopā" uzvarēja "Tet Rīgas maratons".

Apbalvošanas ceremonija Latvijas galvaspilsētā notika jau devīto reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu