Kūstošā sniega dēļ Oberhofā vīru sprinta apļa garums samazināts par ceturtdaļu

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Sputnik/LETA

Starptautiskā biatlona savienība (IBU) pirms sacensībām nolēma samazināt Pasaules kausa (PK) ceturtā posma vīru 10 km sprinta sacensību apļa garumu, jo trases sniegu izkausējis lietus.

Trases darbinieki nespēja sagatavot kvalitatīvu slēpošanas trases apli 3,3 kilometru garumā, tāpēc sacensībās vīri slēpos 2,5 km garu apli.

Aizvadītajā naktī Oberhofā spēcīgi lija, tāpēc trasē esošais sniegs izkusa, liekot IBU pieņemt lēmumu par trases apļa garuma samazināšanu.

Vīru 10 km sprints Oberhofā piektdien sākās plkst.15.30. Jau kā otrais aiz austrieša Simona Edera trasē devās Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, Aleksandrs Patrijuks viņam sekoja ar 56.numuru, bet Roberts Slotiņš - ar pēdējo 111.numuru.

Pirms ceturtā posma līderis sprintā ar 163 punktiem ir norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, 146 punkti ir viņa brālim Tarjejam Bē, bet trešais ar 121 punktu ir krievs Aleksandrs Loginovs. Rastorgujevs ar 30 punktiem ieņem 31.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā visās disciplīnās Juhannesam Tīngnēsam Bē ir 374 punkti, Tarjejam Bē - 313 punkti un francūzim Kventinam Fijonam-Majē - 281 punkts. Rastorgujevs ar 67 punktiem ir 30.vietā.

Sestdien notiks komandu stafetes, Latvijas izlasei piedaloties vien sacensībām vīriešiem, bet svētdien - sacensības ar kopēju startu, kurām nekvalificējās Latvijas sieviešu biatlona līdere Baiba Bendika.

Nākamais Pasaules kausa posms biatlonistiem būs jau nākamajā nedēļā Vācijas trasē Rūpoldingā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu