Kaufmaņa rezultatīvais sniegums palīdz "Ventspilij" atgūt uzvaras garšu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Ventspils" basketbolisti
"Ventspils" basketbolisti Foto: FIBA.com

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) iepriekšējās sezonas čempione "Ventspils" piektdien viesos ar rezultātu 112:73 (30:23, 24:26, 31:7, 27:17) pārspēja "Valga-Valka"/"Maks&Moorits".

Kurzemniekiem rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Jānis Kaufmanis, kurš realizēja sešus tālmetienus. Viņam ar 18 punktiem palīdzēja Māris Gulbis, 13 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Raienam Luteram, 11 punktus guva Kristaps Gludītis, bet desmit punkti bija Ronaldam Zaķim.

Tikmēr pierobežas pilsētu komandā ar 21 punktu rezultatīvākais bija latvietis Emīls Krūmiņš. Vēl no pašmāju basketbolistiem Elvis Šukteris un Rodrigo Būmeisters laukumā nedevās.

Mājinieki rotācijā izmantoja vien sešus basketbolistus,  lai gan pieteikumā bija uz pusi vairāk spēlētāju.

Valkas/Valgas apvienotā komanda šosezon uzvaras priekus vēl nav izbaudījusi, piedzīvojot 16 zaudējumus 16 spēlēs un ieņemot pēdējo 15.vietu līgā. Vistuvāk panākumam valdzēnieši bija 15.decembrī, kad viesos ar 71:73 atzina Pērnavas "Sadam" pārākumu.

Pēdējā mačā pirmdien "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" savā laukumā ar 66:81 piekāpās "Latvijas Universitātei". Laukumā gan no latviešiem tika vien Krūmiņš, kurš ar 14 punktiem dalīja komandas rezultatīvākā spēlētāja titulu.

Ventspilnieki šobrīd LIBL ar 11 uzvarām 16 mačos ieņem ceturto vietu, taču viņiem uz papēžiem jau min Jūrmalas un Raplas vienības. "Jūrmala"/"Betsafe" 15 mačos atpaliek par divu uzvaru tiesu, bet Raplas "Avis Utilitas" pie deviņām uzvarām tikusi 16 spēlēs.

Pēdējo uzvaru "Ventspils" LIBL svinēja pirms nepilna mēneša, 14.decembrī Tallinā pieveicot "TalTech". Savukārt pēdējās trijās spēlēs ventspilnieki ir piedzīvojuši zaudējuma rūgtumu. Vēl 2019.gadā viņi viesos ar 92:97 piekāpās "Ogrei" un savā laukumā ar 85:86 - Roberta Štelmahera vadītajai un Aigara Šķēles pārstāvētajai Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Jau šogad piedzīvota neveiksme "otrajā frontē", otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa otrā posma trešajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 78:81 piekāpjoties Ainara Bagatska vadītajai "Kyiv" no Ukrainas.

Savā starpā abas komandas Latvijas Basketbola līgas un LIBL ietvaros tikušās desmit reizes, vienmēr uzvarot ventspilniekiem. Šosezon 6.decembrī Ventspilī mājinieki svinēja uzvaru ar 109:71.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalās 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - "Ventspils", "VEF Rīga", "Ogre", "Jūrmala"/"Betsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "Taltech", Pērnavas "Sadam", "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", Tallinas "Kalev"/TLU un Rakveres "Tarvas".

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu