Gudramovičs/Kalniņš izcīna astoto vietu PK posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš
Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš Foto: AP/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucēji Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš sestdien Pasaules kausa (PK) ceturtajā posmā izcīnīja astoto vietu, kamēr titulētākais pašmāju divnieks Juris un Andris Šici ierindojās vien 12.pozīcijā.

Divnieku sacensībās no Latvijas ekipāžām vislabāk veicās Gudramovičam un Kalniņam, kuri abos braucienos uzrādīja devīto ātrāko laiku, kopsummā izcīnot astoto vietu.

Uzvaru sacensībās svinēja Austrijas divnieks Tomass Šteis un Lorencs Kollers, kuri labāko Latvijas ekipāžu divu braucienu summā apsteidza par 0,638 sekundēm. Otro vietu, līderiem zaudējot 0,228 sekundes, izcīnīja mājinieki Tonijs Egerts un Saša Benekens, savukārt bronza Aleksandram Deņisevam un Vladislavam Antonovam no Krievijas, kuri austriešiem zaudēja 0,281 sekundes.

Sacensībās startēja arī šodienas jubilārs Kristens Putins un viņa pārinieks Imants Marcinkēvičs. Šis divnieks pirmajā braucienā uzrādīja piekto ātrāko laiku, bet otrajā piegājienā kļūdījās trases augšdaļā, kā rezultātā finišā vien 15.ātrākais laiks un summā 11.vieta. Putins/Marcinkēvičs līderiem zaudēja 0,807 sekundes.

Pozīciju zemāk jeb 12.vietā bija brāļi Šici, kuriem pirmajā braucienā nepadevās tas labākais sniegums - 19.laiks, bet otrajā viņi aizvadīja trešo labāko braucienu strap visiem sportistiem. Brāļi Šici austriešiem zaudēja 0,907 sekundes.

Pēc ceturtā posma kopvērtējuma līderi ir vācieši Toni Egerts/Saša Benekens, kuri iekrājuši 555 punktus, otrie ar 471 punktu ir viņu tautieši Tobiass Vendls/Tobiass Arlts, bet pirmo trijnieku ar 401 punktu noslēdz austrieši Tomass Štoijs/Lorencs Kellers. 

Šici ar 319 punktiem ir ceturtie, Gudramovičs/Kalniņš ar 251 punktu ieņem devīto vietu, bet Putins/Marcinkēvičs ar 150 punktiem atrodami 13.pozīcijā.

Sezonas pirmajā posmā Insbrukā brāļi Šici izcīnīja piekto vietu, trīs pozīcijas zemāk bija Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, bet Putins/Marcinkēvičs ierindojās 12.vietā. Otrajā posmā Šici ieguva sesto vietu, Gudramovičs/Kalniņš atkal bija astotie, bet Putins/Marcinkēvičs izcīnīja 13.pozīciju. Trešajā posmā pirmo desmitnieku noslēdza Gudramovičs/Kalniņš, divas pozīcijas zemāk bija Šici, bet trešais Latvijas divnieks ierindojās 17.vietā. 

Tāpat Šici šajā sezonā jau uzvarējuši vienās sprinta sacensībās.

Sestdien ap plkst.13.30 sacensības sāksies arī vīriešu konkurencē, kur Latviju pārstāvēs Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Inārs Kivlenieks un Latvijas čempions Kristers Aparjods.

18. un 19.janvārī Lillehammerē, Norvēģijā norisināsies Eiropas čempionāts, kas reizē būs arī piektais posms, bet janvāra pēdējā nedēļas nogalē pasaules labākie kamaniņu braucēji pulcēsies Siguldā uz sezonas sesto posmu. 

Septītais posms norisināsies Oberhofā, Vācijā februāra pirmajā nedēļas nogalē, bet sezonas kulminācija gaidāma 14. līdz 16.februārī, kad Soču olimpiskajā trasē tiks sadalītas pasaules čempionāta godalgas. Astotais posms februāra otrajā pusē notiks Altenbergā, Vācijā, bet sezonas noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts Kēnigszē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu