Tortorella: Kad mums spēlē bija kritumi, Merzļikins bija stiprs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džons Tortorella
Džons Tortorella Foto: Ekrānšāviņš no Twitter video

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella neslēpa prieku, ka latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins izcīnījis savu pirmo "sauso" uzvaru šajā līgā.

Naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika "Blue Jackets" izbraukumā ar rezultātu 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja Vegasas "Golden Knights".

Merzļikins atvairīja visus 27 pretinieku metienus un tika atzīts par spēles pirmo jeb spožāko zvaigzni, izcīnot savu pirmo "sauso" uzvaru NHL.

Tortorella iepriekš bija izteicies, ka Merzļikinam laukumā jākļūst vēl nedaudz mierīgākam, lai spēlētu vēl mazliet labāk.

"No pēdējā laika spēlēm šī viņam bija mierīgākā. Viņš nospēlēja solīdi. Viņš izšķirošos brīžos atvairīja svarīgus metienus," teica Tortorella.

"Blue Jackets" hokejisti bloķēja 13 metienus, palīdzot Merzļikinam izcīnīt piekto uzvaru NHL karjerā, vienlaikus arī piekto panākumu pēdējos septiņos mačos.

"Domāju, ka nospēlējām kopumā labi - vienoti kā komanda. Kad mums spēlē bija kritumi, Elvis bija stiprs," latviešu vārtsargu paslavēja treneris.

"Blue Jackets" pirmais vārtsargs Jonass Korpisalo pagājušā gada nogalē guva traumu, kuras dēļ viņš nevarēs spēlēt 4 līdz 6 nedēļas.

Līdz ar to jau septīto spēli pēc kārtas "Blue Jackets" vārtus sargāja Merzļikins, bet rezervē bija cits Latvijas vārtsargs Matīss Kivlenieks.

Kaut debijas sezonas sākums Merzļikinam bija neveiksmīgs, jo pirmajos 10 mačos viņš netika pie uzvaras, turpinājums vārtsargam ir krietni labāks.

"Tas man viņā patīk. Vārtsargi var būt atlētiski un talantīgi, taču viņš mentāli ir spēcīgs. Man patīk viņa personība," atzina Tortorella.

"Viņam ar daudz ko ir jātiek galā. Viņš daudz nespēlēja līdz brīdim, kad Korpi (Korpisalo) guva traumu. Viņš ar sevi šobrīd lieliski tiek galā," Merzļikinu slavēja treneris.

"Viņam jāmācās sagatavoties katrai spēlei. Esmu priecīgs par viņu," piebilda Tortorella.

Merzļikins savu vārdu ieguvis par godu rokenrola karalim - mūziķim Elvisam Preslijam. Viņa tēvs Vjačeslavs bija šī mūziķa fans.

Tortorella vienam no klātesošajiem žurnālistiem pēc mača ieteica, kādu virsrakstu viņam vajadzētu likt rakstam par aizvadīto spēli.

"Elvis "sausā" Lasvegasā (Elvis has a shutout in Vegas) - tādam vajadzētu būt tavam ziņu virsrakstam," smejot sacīja treneris.

25 gadus vecais Merzļikins savā NHL debijas sezonā piedalījies 17 mačos, 15 no tiem viņš laukumā devies sākumsastāvā. Vidēji spēlē viņš ielaidis 2,7 vārtus un atvairījis 91,5% pretinieku metienu.

Pēdējos septiņos mačos, kuros izcīnītas piecas uzvaras, Merzļikins vidēji spēlē atvairījis 94,2% pretinieku metienu un zaudējis tikai 1,86 vārtus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu