"Real" futbolisti "pendelēs" uzvar "Atletico" un triumfē Spānijas Superkausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Madrides "Real"
Madrides "Real" Foto: Reuters/ScanPix

Madrides "Real" svētdien Saūda Arābijas pilsētā Džidā triumfēja Spānijas Superkausā futbolā.

"Real" titula mačā pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Atletico", vārti netika gūti arī pagarinājumā, līdz ar to uzvarētāja tika noskaidrota pēcspēles 11 metru sitienu sērijā. "Pendelēs" pārāka ar 4:1 bija "Real", kas svinēja uzvaru arī mačā.

Finālā vārti no spēles netika gūti, lai gan dueļa gaitā neiztika bez labām vārtu gūšanas epizodēm un dramatiskiem pavērsieniem. Pamatīgi nokaitēta gaisotne bija papildlaika pēdējā desmitminūtē, kurā "Real" pussargs Federiko Valverde par pēdējās cerības pārkāpumu saņēma sarkano kartīti. Abas komandas iesaistījās asumos, kā dēļ tika parādītas trīs dzeltenās kartītes.

"Pendeles" sāka "Real" un Dani Karvahals bija nekļūdīgs, turpretī Sauls Nigess norībināja vārtu pārliktni. Turpinājumā Rodrigo dubultoja karaliskā kluba pārsvaru, turklāt Tibo Kurtuā atvairīja Tomasa Pārtija "pendeli", tādējādi rezultāts bija 2:0.

Trešajā sērijā ar precīziem sitieniem apmainījās Luka Modričs un Kevins Tripjērs, bet nākamajā kārtā Serhio Ramoss pielika punktu "Real" uzvarai - 4:1.

Pusfinālā "Real" ar 3:1 uzvarēja "Valencia", bet "Atletico" ar 3:2 guva virsroku pār "Barcelona".

Spānijas Superkausu izspēlēja pēc "Final 4" principa, kas šogad ieviests pirmo reizi, jo iepriekš titulu sadalīja vien divas komandas. Šajā turnīrā spēlēja  pērnā gada Karaļa kausa izcīņas finālistes un divas komandas, kuras Spānijas čempionātā atradās visaugstāk turnīra tabulā pēc 2018./2019.gada sezonas.

Saūda Arābijā šis turnīrs norisinājās pirmo reizi vēsturē.

Titulētākā Superkausa komanda ar 13 trofejām ir "Barcelona", bet 11 reizes pie galvenās balvas tikusi "Real".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu