Girgensons gūst vārtus mazākumā; "Sabres" grauj NHL pastarīti

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Otrajā spēlē pēc kārtas ar gūtiem vāriem Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā izcēlies Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons. 

Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda ar 5:1 izbraukumā sakāva šosezon ļoti neveiksmīgi spēlējošo Detroitas "Red Wings", kas ir līgas vājākā vienība. 

Latvijas uzbrucējs vārtus guva pirmās trešdaļas 13. minūtē, kad Bufalo aizstāvējās mazākumā un panāca 3:0. "Red Wings" spēlētājs kļūdījās uz pretinieka zilās līnijas, ko izmantoja Girgensons, aizskrienot viens pret vienu ar Džimiju Hovardu. Viņš meistarīgi apspēlēja sāncenšu vārtsargu un raidīja ripu vārtos. 

Uz ledus Girgensons pavadīja 13:47 minūtes, no kurām 2:50 mazākumā. Viņš veica divus metienus pa vārtiem, lietoja divus spēka paņēmienus, uzvarēja divos no četriem iemetieniem un maču pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. 

Divus vārtus uzvarētājiem guva Evans Rodrigess, kurš saņēma spēles pirmās jeb spožākās zvaigznes balvu. 

Girgensons šosezon laukumā devies 46 spēlēs, izceļoties ar astoņiem vārtu guvumiem un četrām rezultatīvām piespēlēm, bet lietderības koeficients ir -2. 

Nākamo spēli "Sabres" aizvadīs naktī uz trešdienu (Latvijas laiks) savā laukumā pret Vegasas "Golden Knights". 

Turnīra tabulas Austrumu konferences kopvērtējumā "Sabres" ieņem 11. pozīciju, no astotajā vietā esošās Floridas "Panthers" atpaliekot par sešiem punktiem. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu