Nākums: Eiduka labu apstākļu gadījumā var ieslēpot pirmajā desmitniekā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Patrīcija Eiduka
Patrīcija Eiduka Foto: SIPA/Scanpix

Latvijas vadošajai distanču slēpotājai Patrīcijai Eidukai veiksmīgu apstākļu gadījumā nākotnē ir visas iespējas Pasaules kausa sacensībās finišēt starp vadošajām sportistēm, sarunā ar laikrakstu "Diena" teica bijušais Latvijas valstsvienības slēpotājs Jēkabs Nākums.

Nākums sarunā ar laikrakstu "Diena" bija pārliecināts, ka vadošā Latvijas distanču slēpotāja Eiduka nākotnē varētu būt viena no vadošajām planētas sportistēm.

"Patrīcija var pacelties ļoti augstu. Domāju, ka labos apstākļos un ar regulāriem treniņiem viņa varētu ieslēpot pirmajā desmitniekā," norādīja Nākums. "Svarīgi, lai līdzās būtu spēcīgi treniņu partneri, jo Latvijā viņai nebūtu ar ko trenēties."

Eiduka sestdien Vācijā izcīnīja 35. vietu Pasaules kausa sprinta kvalifikācijā brīvajā stilā un finālā neiekļuva. Tāpat kā pērn, Eiduka šosezon prestižo "Tour de Ski" sacensību seriālā aizvadīja tikai pirmos trīs posmus, pēc kuriem kopvērtējumā ieņēma 43.vietu.

Nākums arī uzsvēra, ka līdz ar Rīgas Slēpošanas kluba aizvēršanos vadošajiem sportistiem ir grūtāk pulcēties vienkopus, kā rezultātā zūd komandas vienotība.

"Kamēr pastāvēja Rīgas Slēpošanas klubs, vadošie sportisti trenējās kopā, bet, tiklīdz tas izjuka, nebija, kas saturētu viņus kopā," atminējās Nākums. "Sporta skolās visi trenējas vienkopus, bet tikai pēc tam katrs par sevi. Izlasē treneris atkal visus sapulcē vienkopus, veidojot grupiņas."

"Sportisti var trenēties arī ārzemju klubos, bet apakšā ir jābūt talantam, jo citādi to darīt nav jēgas."

Speciālists neslēpa, ka neredz Latvijas slēpošanas komandu kā vienotu grupu, taču uzteica šā brīža biatlona galvenā trenera Māra Čakara darbu.

"Manuprāt, Māris darbu ir sācis pareizajā laikā. Viņam ir lielas organizatoriskās spējas, kā arī palīgā ir fanātiskais Ilmārs Bricis. Ja tādi treneri mums būs, atliek cerēt, ka arī talanti drīz būs," cerību pilns bija bijušais Latvijas izlases sportists.

Čakars par Latvijas biatlona izlases galveno treneri tika iecelts pērnā gada maijā. Līgums ar Čakaru noslēgts līdz Pekinas olimpiskajām spēlēm jeb 2021./2022. gada beigām.

Svētdien Latvijas biatlona izlases vīriešu kvartets sestdien Vācijas trasē Oberhofā Pasaules kausa ceturtā posma 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās mēroja trīs soda apļus un ierindojās 21.vietā.

Latvijas izlase trīsreiz mēroja soda apli un izmantoja 18 rezerves patronas, no uzvarētājiem norvēģiem atpaliekot par septiņām minūtēm un 5,2 sekundēm. Latviju šajās sacensībās pārstāvēja Andrejs Rastorgujevs, Edgars Mise, Aleksandrs Patrijuks un Roberts Slotiņš.

Sprintā labāko rezultātu sasniedza Rastorgujevs, kurš izcīnīja 18.vietu un ir pirmais rezervists svētdienas sacensībām 15 kilometru distancē ar kopēju startu. Patrijuks, Slotiņš un Baiba Bendika sprintā ar augstvērtīgiem rezultātiem neizcēlās.

Nākamais Pasaules kausa posms biatlonistiem būs jau nākamajā nedēļā Vācijas trasē Rūpoldingā.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu