Dāvis Bertāns izsaka atbalstu LBS prezidenta kandidātam Vējonim (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Ieva Makare/LETA

Valmieras pilsēta, basketbola klubs "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" un Vidzemes basketbola sabiedrība, ieskaitot Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vašingtonas "Wizards" spēlētāju Dāvi Bertānu, pirmdien atklātā vēstulē izteikusi atbalstu bijušā Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kandidatūrai, liecina "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" kluba mājaslapa internetā.

Valmieras, Cēsu un Rūjienas basketbola sabiedrība pirmdien izplatīja atklāto vēstuli, kurā pauda viedokli, ka gaidāmajās Latvijas Basketbola savienības (LBS) vēlēšanās atbalstīs bijušā Latvijas valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kandidatūru.

"Ar vislielāko cieņu pret to, ko Latvijas basketbola vārdā ar savu sniegumu laukumā ir paveikuši Anete Jēkabsone-Žogota un Kaspars Cipruss, uzskatām, ka Vējoņa kandidatūra šobrīd ir labākā no izvirzītajām LBS prezidenta amatam," vēstulē pamato vidzemnieki. "LBS vadībai nākamajā termiņā jāpieņem virkne svarīgu un izšķirošu lēmumu - jaunatnes sistēmas sakārtošana, vietējo klubu stiprināšana, nacionālā čempionāta attīstība, finansējuma avotu piesaiste basketbolam, izlašu darba pilnveidošana un LBS integrēta pārvaldības modeļa izveide. Šajā laikā Vējoņa kontakti valsts augstākajā līmenī un lielā vadības pieredze var nospēlēt nozīmīgu lomu basketbola attīstībai ilgtermiņā. Ņemot vērā Vējoņa līdzšinējo darbību politikā un sabiedrības pārvaldē, viņa kandidatūrā redzam arī lielu potenciālu apvienot visas ieinteresētās puses Latvijas basketbola sabiedrībā, kas tik salīdzinoši nelielai valstij kā Latvija ir izšķirīgi svarīgi."

Argumenti par labu Vējoņa kandidatūrai ir lielā pieredze sabiedrības pārvaldes darbā, kurā pavadītas divas desmitgades, vadot gan ministrijas, gan ieņemot augstāko iespējamo amatu valstī. Tāpat kā nozīmīgs faktors nākamā LBS prezidenta izvēlē tiek minēti Vējoņa plāni attīstīt basketbola centrus valsts reģionos, uzsverot, ka gandrīz visi šobrīd labākie Latvijas basketbolisti, ieskaitot Kristapu Porziņģi un brāļus Dāvi un Dairi Bertānus, nāk no reģioniem.

Simpātisks vidzemniekiem liekas arī Vējoņa iecerētais LBS nākotnes pārvaldības modelis, kas "iekļauj aizvien lielāku LBS biedru iesaisti dažāda līmeņa lēmumu pieņemšanā, kas palīdzēs apvienot basketbola sabiedrību vienota mērķa labā kopējai basketbola attīstībai." Tiek uzsvērts, ka svarīga šķiet arī paredzētā aizvien lielāka šī sporta veida profesionāļu iesaiste LBS pārvaldē (valde, padome), kuri ikdienā strādā basketbola vidē.

Vidzemnieki aicina arī citus LBS biedrus, basketbola organizācijas un personības atbalstīt Vējoņa kandidatūru 21.janvārī gaidāmajās LBS prezidenta vēlēšanās.

Vēstuli parakstījis Dāvis Bertāns, viņa tēvs un ilggadējs Valmieras kluba spēlētājs Dainis Bertāns, basketbola klubs "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola", Valmieras Bērnu sporta skola, Cēsu pilsētas Sporta skola, biedrība "Sporta Klubs Cēsu Basketbols", Rūjienas novada sporta skola un biedrība "Sporta klubs Rūjiena".

Par LBS prezidenta krēslu 21.janvārī gaidāmajā biedru sapulcē cīnīsies bijušais Latvijas izlases spēlētājs Kaspars Cipruss, bijušais Valsts prezidents Raimonds Vējonis un bijusī Latvijas izlases basketboliste Jēkabsone-Žogota.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu