Porziņģis trenējās, taču vēl nejūtas pietiekami labi (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien piedalījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" treniņā, taču treniņa beigās sāka justies slikti, ļaujot šaubīties, vai viņš pārstāvēs komandu otrdienas un trešdienas izbraukuma spēlēs, otrdien ziņoja "The Dallas Morning News".

(Papildināts viss teksts.)

Porziņģis ceļa sāpju dēļ nepiedalījās 31.decembra mačā, kurā viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" viesos ar rezultātu 101:106 piekāpās Oklahomasitijas "Thunder". Kopš tā brīža Latvijas basketbolists laukumā nav bijis.

Porziņģis pirmoreiz kopš traumas gūšanas 2019.gada nogalē aizvadīja treniņu Dalasas "Mavericks" rindās, taču tā beigās sajutās slikti, otrdien "Dallas Morning News" slejās ziņoja žurnālists Breds Taunsends.

"Viņam neveicas," īsumā "Dallas Morning News" Porziņģa situāciju komentēja vienības galvenais treneris Riks Kārlails. Šī ir jau otrā reize, kad viņš savainojuma ārstēšanas laikā ir slims vai varbūt slimība atkārtojas.

Kārlails arī saka, ka iespējama Porziņģa dalība kādā no tuvākajām divām izbraukuma spēlēm otrdien un trešdien, taču abās divās pēc kārtas viņam nevajadzētu spēlēt.

"Tas nebija pilnvērtīgs treniņš, tomēr tur bija arī kontaktcīņa un daudz kustības," saka Kārlails par pirmdienas treniņu pirms izlidošanas uz Sanfrancisko. "Porziņģis izskatījās labi, taču līdz nākamajai dienai nekad nevar zināt, kādas būs treniņa sekas."

Kopš 14.decembra "Mavericks", kuras bilance šosezon ir 24-15, uzvarējusi vien septiņās no 15 spēlēm. Todien Luka Dončičs pēc spēlētām 100 sekundēm zaudētajā pagarinājumā pret Maiami "Heat" sastiepa labo potīti.

Komandas līderis Dončičs izlaida četras spēles. 29.decembrī, kad viņš bija atpakaļ ierindā trešo spēli pēc kārtas, aizsargs Tims Hārdevejs juniors izbraukuma zaudējumā Losandželosas "Lakers" sastiepa kreisās kājas ceļgala saites. Savukārt Porziņģis neveiksmīgi piezemējās, savainojot ceļgalu.

Hārdevejs atgriezās laukumā 8.janvārī, Dalasas kluba pamatpieciniekā pievienojoties Dončičam, Dorianam Finejam-Smitam un Dvaitam Pauelam, taču vēl iztrūkst Porziņģis. Kad šis piecinieks bijis laukumā, Dalasas kluba bilance ir 11-4, taču pēdējās 14 spēlēs tā noticis vien trīsreiz.

"Porziņģa klātbūtne vien maina puišu darbību uzbrukumā," skaidro Kārlails. "Nevēlos piedalīties aizbildinājumu spēlē, sakot, ka kāds no basketbolistiem nevar spēlēt, jo mums ir garš rezervistu soliņš. Komandai vienkārši ir jāatrod veids, ka dažas spēles uzvarēt."

"Mavericks" bez Porziņģa aizvadījis jau septiņas spēles, kurās izcīnītas trīs uzvaras. Nākamie divi mači otrdien un trešdien paredzēti izbraukumā, tiekoties ar Goldensteitas "Warriors" un Sakramento "Kings".

"Warriors" uz spēli dosies ar astoņu pēc kārtas zaudētu maču sēriju un sliktāko bilanci 9-32 Rietumu konferencē, taču visām sērijām reiz pienāk gals, par ko atgādina arī Kārlails.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu