Merzļikins kļūs par rezerves vārtsargu, kad Korpisalo būs gatavs spēlēt

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Ekrānšāviņš no Twitter video

Kad no traumas būs atlabis soms Jonass Korpisalo, latvietis Elvis Merzļikns zaudēs pirmā vārtsarga statusu Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Kolumbusas "Blue Jackets", vēsta "The Athletic".

Korpisalo traumu guva 29. decembrī. Tika prognozēts, ka atlabšana no savainojuma ilgs 4 līdz 6 nedēļas. Paredzams, ka viņš laukumā varētu atgriezties februāra vidū.

Patlaban 25 gadus vecais Korpisalo sezonas sākumā bija "Blue Jackets" pirmais vārtsargs, bet Merzļikinam bija jāsamierinās ar rezervista lomu. Kamēr kolēģis dziedē traumu, Latvijas vārtsargs demonstrē teicamu spēli.

"Blue Jackets" vārtsargu treneris Menijs Legass norādījis, ka Korpisalo pēc traumas sadziedēšanas atgūs pirmā vārtsarga statusu, bet Merzļikins kļūs par rezervistu.

"Korpi ar savu spēli ir nopelnījis pirmā numura lomu. Viņš ir zvaigzne," sacīja Legass.

Korpisalo tika izraudzīts dalībai 2020. gada NHL Visu zvaigžņu spēlē, kas notiks 25. janvārī Sentluisā. Tomēr traumas dēļ viņam debija šajā pasākumā ies secen.

Somijas hokeja vārtsargs šosezon "Blue Jackets" sastāvā 32 spēlēs palīdzējis izcīnīt 17 uzvaras, vidēji ielaidis 2,49 vārtus un atvairījis 91,3% pretinieku metienu. Korpisalo kontā šosezon ir divas "sausās" spēles.

Savukārt 25 gadus vecais Merzļikins savā NHL debijas sezonā palīdzējis komandai 17 mačos izcīnīt piecas uzvaras, vidēji ielaidis 2,7 ripas un atvairījis 91,5% pretinieku metienu. Viņa kontā arī viena "sausā" spēle.

Kopš Korpisalo guva traumu, Merzļikins sargājis "Blue Jackets" vārtus septiņos mačos pēc kārtas. Šajā nogrieznī Kolumbusas komandas rezerves vārtsargs ir Latvijas hokejists Matīss Kivlenieks.

Merzļikins kopš gadu mijas pēc statistikas rādītājiem ir viens no labākajiem vārtsargiem NHL. Septiņos mačos viņam ir piecas uzvaras, vidēji ielaisti 1,88 vārti un atvairīti 94,3% pretinieku metieni. 

"Tas, ko Elvis ir paveicis, ir lielisks stāsts. Viņš ir smagi strādājis, lai būtu gatavs šai iespējai, un viņš to ir izmantojis. Viņš ir pelnījis to, kas ar viņu šobrīd notiek," teica treneris Legass.

"Blue Jackets" nākamo spēli aizvadīs naktī uz trešdienu (sākums plkst. 2.00 pēc Latvijas laika). Kolumbusā viesosies Austrumu konferences vicelīdere Bostonas "Bruins".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu