Zviedrija no NHL "nosmeļ" lielu naudu par Rodrigo Ābolu (6)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodrigo Ābols
Rodrigo Ābols Foto: Edijs Pālens/LETA

Zviedrijas Hokeja federācija par Latvijas izlases uzbrucēja Rodrigo Ābola sagatavošanu karjerai Ziemeļamerikā no Nacionālās hokeja līgas (NHL) saņēmusi 250 tūkstošus ASV dolāru, sarunā ar vietni "Hokeja blogs" pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Koziols intervijā pauda, ka kopumā NHL par Ābola sagatavošanu samaksājusi 280 tūkstošus, bet no šīs summas LHF saņēmusi tikai 30 000 dolāru.

Tas esot tāpēc, ka pašreizējā vienošanās ar NHL paredz, ka lielāko atlīdzības daļu saņem tā valsts ārpus dzimtenes, kurā hokejists pirms NHL līguma parakstīšanas pavadījis divas vai vairāk sezonu.

"Uzskatu, ka tas ir negodīgi un nepareizi. Kā vispār var izmērīt to, kas sagatavojis Rodrigo Ābolu? Summas procentuālā sadale starp mums un zviedriem nav godīga. To atzīst arī paši zviedri," intervijā "Hokeja blogam" skaidroja Koziols.

Labā ziņa esot tā, ka šis konkrētais līgums ar NHL beidzas tieši šogad, pēc pašlaik ritošās hokeja sezonas. LHF jau tagad veicot pārrunas par jauno līgumu, kuru Latvijas puse centīšoties izveidot sev izdevīgāku.

"Ābola gadījums vēl nav trakākais. Daudz sāpīgāks mums bija ar [vārtsargu Artūru] Šilovu. LHF par viņa sagatavošanu nesaņems neko. Tas tāpēc, ka NHL neizmaksā kompensācijas par spēlētājiem, kam bijis līgums ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu. Tas ir NHL un KHL savstarpējās sāncensības dēļ," atklāja LHF ģenerālsekretārs.

18 gadus vecais Šilovs KHL nav aizvadījis nevienu maču, bet viņš bija parakstījis līgumu ar Rīgas "Dinamo" organizāciju, spēlējot jauniešu klubā "Rīga". Pašlaik vārtsargs pārstāv Ontārio Hokeja līgas (OHL) klubu Berijas "Colts".

Savukārt 24 gadus vecais uzbrucējs Ābols šosezon spēlē Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienībā Springfīldas "Thunderbirds", bet pirms tam divas sezonas aizvadīja Zviedrijā.

Interesanti, ka pagājušā gada februārī LHF prezidents Aigars Kalvītis intervijā TVNET sacīja, ka Latvijas puse nesaņems naudu arī par NHL uzbrucēju Teodora Bļugera un Rūdolfa Balcera sagatavošanu.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu