Cibuļskis ar "Mountfield" komandu iekļūst Čempionu līgas finālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: mountfieldhk.cz

Latvijas hokeja izlases aizsarga Oskara Cibuļska pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" otrdien iekļuva Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas finālā.

Čehijas komanda "Mountfield" pusfināla atbildes mačā mājās ar rezultātu 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) pārspēja Zviedrijas klubu Stokholmas "Djurgarden", divu spēļu summā svinot uzvaru ar 6:1

Cibuļskis šajā mačā uz ledus pavadīja 19 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā iekrāja pozitīvu lietderības  koeficientu +1.

Finālā Cibuļskis ar kolēģiem mēros spēkus pret Gēteborgas "Frolunda Indians", kas otrdien divu Zviedrijas komandu duelī viesos ar 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) guva virsroku pār "Lulea", divu maču summā uzvarot ar 5:4.

Titula cīņa notiks 4.februārī.

No Latviju pārstāvošajiem hokejistiem ceturtdaļfināla barjeru nepārvarēja uzbrucējs Ronalds Ķēniņš ar "Lausanne" vienību, bet apakšgrupu turnīrā piedalījās arī aizsargs Guntis Galviņš, taču viņa pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži" komanda "play-off" nesasniedza.

Grupu kārtā 32 klubi tika salozēti astoņās apakšgrupās, no kurām katras divas labākās vienības iekļuva "play-off". Pirmajās trijās izslēgšanas turnīra kārtās labākos nosaka divu maču summā, bet finālā tiek aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Iepriekšējā sezonā par čempioni trešo reizi vēsturē tika kronēts Zviedrijas klubs Gēteborgas "Frolunda Indians", kas finālā ar 3:1 uzvarēja Vācijas vienību Minhenes "Red Bull".

Turnīrā līdz šim nekad nav spēlējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu