"Sabres" treneris: Girgensons komandai ir svarīgs spēlētājs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AP/LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons ir svarīgs spēlētājs Bufalo "Sabres" komandai, norāda vienības galvenais treneris Ralfs Krīgers.

"Sabres" otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē mājās ar rezultātu 4:2 (0:0, 2:1, 2:1) uzvarēja Lasvegasas "Golden Knights" hokejistus.

Girgensons otro spēli pēc kārtas spēlēja "Sabres" pirmajā uzbrucēju trijniekā ar komandas kapteini un līderi Džeku Aikelu, kā arī vienības šosezon otro rezultatīvāko spēlētāju Semu Reinhārtu.

"Sabres" uzvarēja šīs abas spēles, kurās Girgensons darbojās pirmajā maiņā. Viņš pēdējos gados pārsvarā spēlējis trešajā un ceturtajā maiņā.

Pēdējos trijos mačos Girgensons guvis divus vārtus. Latvijas hokejistam uzslavas paudis Bufalo komandas galvenais treneris.

"Mums patīk, ka viņš vienmēr laukumā no sevis atdod visu. Nevaru iedomāties momentu, kurā viņš nebūtu centies no visa spēka," portāls "buffalohockeybeat.com" citē Krīgeru.

"Tas nedaudz uzlabo pārliecību," paaugstinājumu uz pirmo maiņu komentēja Girgensons. "Vienlaikus tas ir arī neliels spiediens, lai nospēlētu labi un varbūt noturētos (pirmajā maiņā)."

"Sabres" komandā Girgensons spēlē kopš 2013. gada. Krīgers viņam ir jau piektais galvenais treneris Bufalo klubā. Latvijas hokejists uzskata, ka Krīgers palīdzējis viņam atraisīties uzbrukumā.

"Viņš puišiem dod pārliecību. Viņš palīdz mums kļūt pēc iespējas labākiem," izteicās Girgensons.

"Sabres" galvenais treneris atzīmēja, ka Girgensons pieņem komandā jebkādu lomu, kas viņam tiek uzticēta.

"Viņš spēlē ar lielu kaisli, darot laukumā to, kas komandai vajadzīgs. Neatkarīgi no tā, vai tā būtu spēle skaitliskajā mazākumā, vai atbalsts uzbrukumā Aikelam un Reinhārtam," teica treneris.

"Viņš to spēj izdarīt, tāpēc ka viņam ir raksturs. Šādu spēlētāju ir patīkami trenēt. Viņš ir svarīgs spēlētājs mūsu komandā," sacīja Krīgers.

26 gadus vecais Girgensons šosezon 47 spēlēs guvis 8 vārtus, veicis 4 rezultatīvas piespēles un sakrājis lietderības koeficientu -1.

Gūto vārtu skaita ziņā Girgensonam šī ir viena no labākajām sezonām NHL viņa karjerā.

Girgensonam labākā bija 2014./15. gada sezona, kad viņš izcēlās ar 15 precīziem metieniem.

Savukārt NHl debijas sezonā Girgensons guva 8 vārtus. Trīs sezonas latvietis noslēdzis ar 7 gūtiem vārtiem, bet pagājušajā sezonā viņš iemeta 5 ripas.

Zemgus Girgensons (statistika NHL):

  • 2013./14. gads, 8 vārti + 14 piespēles (70 spēles)
  • 2014./15. gads, 15 vārti +15 piespēles (61 spēle)
  • 2015./16. gads, 7 vārti + 11 piespēles (71 spēle)
  • 2016./17. gads, 7 vārti + 9 piespēles (75 spēles)
  • 2017./18. gads, 7 vārti + 8 piespēles (71 spēle)
  • 2018./19. gads, 5 vārti + 13 piespēles (72 spēles)
  • 2019./20. gada, 8 vārti + 4 piespēles (47 spēles).

Girgensons rezultativitātē tuvojas savulaik izcilajam latviešu hokeja aizsargam Kārlim Skrastiņam. Uzbrucējs no sava tautieša atpaliek 5 rezultativitātes punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu