Treneris: Nav tā, ka mēs Siguldā nomētāsim visus ar cepurēm

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Šajā nedēļas nogalē Siguldā notiks Eiropas kausa sacensības bobslejā divniekiem, kurās piedalīsies olimpiskā čempiona Oskara Melbārža un Emīla Cipuļa, Dāvja Kaufmaņa ekipāžas. 

Siguldā notiks arī Eiropas kausa sacensības skeletonā, kurās Latviju pārstāvēs Endija Tērauda, Dārta Zunte, Loreta Lodziņa, Krists Netlaus, Mārtiņš Muižnieks un Valts Smilga.

Kopumā Siguldas bobsleja un kamaniņu trase uzņems dalībniekus no 17 valstīm. 

"Visi gaida labus rezultātus. Gan skatītāji, gan sportisti un treneri," sarunā ar TVNET sacīja Latvijas Eiropas kausa bobsleja komandu treneris Jānis Skrastiņš. "Prognozēt gan es neko neņemos. Man personīgi Siguldas trase priekš bobsleja nekad nav patikusi. Tā ir piņķerīga, un ir ļoti daudz vietu, kur var kļūdīties. Nevarētu teikt, ka mums būs māju priekšrocības. Pa trasi mēs braucam, bet maču kondīcijā nav bijis atbilstošs ledus, jo, piemēram, tagad, pēc laistīšanas, tā iet pusotru sekundi ātrāk."

Paši bobslejisti, tostarp pašreizējais Latvijas vadošais pilots Oskars Ķibermanis, kurš gan šajās sacensībās nepiedalīsies, iepriekš neslēpa, ka Siguldas trasē, kļūdoties ceturtajā piektajā virāžā, ir grūti turpmāko trasi veikt bez kļūdām. 

"Siguldas trase ir grūta arī priekš mums pašiem," atzīst Skrastiņš. 

Melbārdis ir ar vislielāko pieredzes bagāžu starp Latvijas Eiropas kausa komandas dalībniekiem. Seko pilots Kaufmanis un Cipulis, kuram bobslejā šī ir pirmā sezona. 

"Cipulim Siguldā ir vismazāk braucienu. Viņš ir izbraucis pa Eiropas trasēm, kur gandrīz ir vieglāk strādāt nekā Siguldā. Kā jau teicu, šī ir sarežģīta trase bobslejam," uzsvēra Skrastiņš. 

Melbārdis sarunā ar TVNET neslēpa, ka šobrīd nav labākajā fiziskajā kondīcijā, tāpēc arī piedalās Eiropas kausa sacensībās, nevis Pasaules kausa posmos. To novērojis arī Skrastiņš. Olimpiskais čempions trenējas arī pēc individuāla treniņu plāna un pamazām uzlabo savu sportisko formu. 

"Braukšana viņam [Melbārdim] ir līmenī. Viņš ir pieredzējis, un lielu problēmu nav," teica Skrastiņš. "Viņš pats visu ļoti labi saprot un zina, kādā stāvoklī šobrīd ir. Būšu apmierināts, ja šīs sacensības mēs varētu vinnēt. Lielais Osis. Bet tas būs atkarīgs no starta un pārējiem. Noteikti vācieši būs stipri startā, trase ir īsa, būs grūti cīnīties. No Eiropas šeit ieradušies pieredzes bagāti sportisti, nebūs viegli. Nav tā, ka mēs Siguldā nomētāsim visus ar cepurēm."

Eiropas kauss Siguldā

  • 18.01. pl. 10:00 - skeletons: vīrieši, sievietes
  • 18.01. pl. 14:00 - bobslejs: vīrieši, sievietes
  • 19.01. pl. 14:00 - bobslejs: vīrieši, sievietes

"Pilotiem braukšanas sajūtas rodas ar pieredzi. Lai kļūtu par stabilu bobslejistu, ir vajadzīgi trīs četri gadi. Jāiemācās pamati, visi elementi jāapgūst. Protams, savā mājas trasē būs papildu spiediens un psiholoģiski nebūs viegli," sacīja Skrastiņš. 

Eiropas kausā aizvadīti pieci posmi. Divnieku sacensībās Melbārids kopā ar stūmēju Intaru Dambi trīsreiz kāpis uz goda pjedestāla (viena pirmā un divas otrās vietas), ieguvis 4. un arī 19. vietu, kad tika piedzīvots kritiens.

Ieeja skatītājiem abas dienas ir bez maksas. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu