Gulbis izcīna uzvaru un pietuvojas "Australian Open" pamatturnīram

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: EPA/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis trešdien Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācijas turnīrā izcīnīja uzvaru otrajā kārtā, kā rezultātā viņš ir tikai viena panākuma attālumā no pamatturnīra.

Gulbis (ATP 258.) savā sezonas piektajā duelī ar 6-3, 1-6, 6-2 uzvarēja Federiko Koreu no Argentīnas (ATP 118.), kurš bija izlikts ar 15.numuru.

Latvijas tenisists pirmo "breiku" ieguva jau otrajā geimā, bet pie savas ceturtās serves viņam nācās pamatīgi pasvīst, jo Korea veselas trīs reizes mēģināja atgūt otrajā geimā zaudēto, tomēr neveiksmīgi.

Otrais sets jau noritēja krietni aktīvāk, abiem tenisistiem laužot pretinieka pirmo servi. Turpinājumā veiksmīgāks bija argentīnietis, atņemot Gulbim arī nākamās divas serves, kā rezultātā sets uzvarēts ar 6-1.

Gulbis gan rokas nenolaida un trešajā setā jau pirmajā geimā prata nosargāt savu servi, pretiniekam to atņemdams ceturtajā geimā.

Otro "breiku" Gulbis ieguva astotajā geimā, kas arī izrādījās pēdējais šajā duelī, jo latvietis jau ar pirmo iespēju spēja gūt uzvaras punktu.

Par iekļūšanu kvalifikācijas trešajā kārtā Gulbis nopelnīja 16 ATP ranga punktus.

Nākamajā spēlē, kas arī ir noslēdzošā kvalifikācijas kārta Gulbim pretim stāsies Indijas sportists Prajnešs Gunesvarans (ATP 122.), kuram piešķirts 17.numurs.

Gulbis savā sezonas ceturtajā mačā ar 6-3, 6-3 apspēlēja amerikāni Maksimu Kresiju (ATP 189.).

No kvalifikācijas turnīra pamatsacensībās iekļūs 16 tenisisti. Gulbim Austrālijas atklātais čempionāts nav bijis veiksmīgs, jo ne reizi karjerā viņam nav izdevies tikt tālāk par otro kārtu. Iepriekšējās trīs dalības reizēs viņš apstājās jau pirmajā kārtā.

Sezonu Gulbis uzsāka ar divu kārtu pārvarēšanu Francijas Klusā okeāna teritorijā Jaunkaledonijā, piedzīvojot zaudējumu Numeas "Challenger" turnīra trešajā kārtā jeb astotdaļfinālā.

Gulbis ar 1:6, 6:3, 7:6 (7:5) uzvarēja Maksimiljanu Martereru no Vācijas un ar 6-4, 6-4 - Mohamedu Safvatu no Ēģiptes, taču ar 2-6, 2-6 atzina Tristana Lamezina no Francijas pārākumu.

Gulbis šo sezonu iesāka 226.vietā, bet pirmdien pēc atjaunotā ranga piedzīvojis 32 vietu kritumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu