Briedis piekritis revanša cīņai ar Glovacki

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bokseris Mairis Briedis (no kreisās) un poļu bokseris Kšištofs Glovackis
Latvijas bokseris Mairis Briedis (no kreisās) un poļu bokseris Kšištofs Glovackis Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis piekritis aizvadīt revanša cīņu ar poli Kšištofu Glovacki, ko apstiprinājis pats Briedis. Turklāt viņš būtu gatavs cīnīties Polijā, vēsta "Przegladu Sportowego". Tiesa, vai revanša cīņa tiešām notiks, pagaidām ir atklāts jautājums.

Briedis pagājušajā vasarā "Arēnā Rīga" trešajā raundā nokautēja Glovacki un savā īpašumā ieguva Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem), turklāt viņš sasniedza arī Pasaules boksa supersērijas finālu.

Dueļa norise gan tika vērtēta pretrunīgi, jo otrajā raundā latvietis pēc sitiena pa pakausi atbildēja ar spēcīgu sitienu ar elkoni pa Glovacka žokli. Turklāt otro reizi viņš poli nokautēja, kad vairākas reizes bija atskanējis otrā raunda beigu zvans.

Polijas boksera pārstāvji sāka juridisku cīņu, pieprasot Brieža diskvalifikāciju un arī rezultāta anulēšanu. Glovackis cīņas laikā iesita Briedim pa pakausi, bet Latvijas bokseris atbildēja, ar elkoni iesitot pretiniekam pa žokli.

"Glovackis pirmais pārkāpa noteikumus," ceturtdien publicētajā intervijā "Przegladu Sportowego" sacīja Briedis. "Pirms cīņas ar Glovacki man Polijā bija vairāk atbalstītāju." 

Uz jautājumu, cik ilgi Briedis domā boksēties, viņš atbildēja: "Cik Dievs dos."

"Ja es Glovacki būtu uzvarējis normāli, par šo cīņu tik daudz nerakstītu un mums nebūtu par ko tagad runāt," pauda Briedis. 

Pašlaik 35 gadus vecais Briedis karjeras laikā izcīnījis 26 uzvaras (19 ar nokautu) un cietis vienu zaudējumu, kas tika piedzīvots pērn janvārī supersērijas pirmās sezonas pusfinālā pret ukraini Oleksandru Usiku.

"Polijas boksa fani domāja, ka esmu kaut kāds slikts puika, bet Glovackis man pirmais iesita pa pakausi," skaidroja Briedis. "Galva man vēl dzīvē būs vajadzīga. Kāpēc man uz to nereaģēt, ja tiesnesis klusē?"

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu