NHL vienība "Golden Knights" atbrīvo galveno treneri Galantu

LETA/NHL
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Vegasas "Golden Knights" trešdien no amata atbrīvoja līdzšinējo treneri Džerārdu Galantu, kura pienākumus turpmāk pildīs Pīters Debors.

Galants divos gados pie "Golden Knights" stūres paveica teju neiespējamo, jo jau pirmajā sezonā viņam izdevās komandu aizvest līdz Stenlija kausa finālam, kurā gan tika piedzīvots zaudējums.

Debors mēnesi iepriekš tika atbrīvots no Sanhosē "Sharks" nometnes.

Lēmums par Galanta atbrīvošanu sekoja pēc piedzīvotā zaudējuma pret Bufalo "Sabres".

"Lai mūsu komanda sasniegtu savu maksimāli iespējamo potenciālu, nolēmām, ka ir nepieciešamas pārmaiņas treneru kolektīvā," situāciju skaidroja ģenerālmenedžeris Kellijs Makrimons. "Deboru redzam kā pieredzējušu speciālistu, kura spēkos ir palīdzēt mums sasniegt izvirzītos mērķus."

Galants 2018.gada sezonā kā labākais līgas treneris saņēma Džeka Edamsa balvu, Vegasas klubu līdz "play off" spējot aizvest arī pērn, kad pirmajā kārtā septiņās spēlēs nācās piekāpties tieši Debora vadītajai "Sharks".

Zaudējums pret Bufalo klubu trenerim maksāja darbu, bet spēlētājiem sagādāja nemierīgu prātu.

"Ir smagi, jo īpaši, kad zaudē komandai, par kuru esi labāks," teica uzbrucējs Marks Stouns. "Mēs esam labāka vienība, bet mums ir jāspēj atrast veidus, kā ievirzīt ripu vārtu tīklā. Pēdējos mačos mēs esam nedaudz iestrēguši."

Vegasas klubs pēdējās 15 spēlēs izcīnījis astoņus panākumus, bet sezonas vidū komanda Klusā okeāna divīzijā ieņēma līderes godu, kā rezultātā Visu zvaigžņu spēlei tika izraudzīts Galants.

"Golden Knights" ne pārāk labais sniegums 2020.gadā lielā mērā skaidrojams arī ar vājo skaitliskā vairākuma realizāciju. Komanda pēdējās 12 spēlēs 12 reizes spēlējusi vairākumā, bet ripa vārtos ielidoja vien piecas reizes.

Zīmīgi, ka Galants reiz kādā intervijā Deboru nodēvēja par klaunu.

Šī ir jau septītā treneru maiņa šajā sezonā, bet piektā, kas pamatota ar vēlmi uzlabot konkrētās komandas sniegumu. Zīmīgi, ka trīs no septiņām komandām no sava galvenā trenera šķīrās tieši pēc spēlēm ar "Sabres".

Debors ir tikai otrais treneris, kuram pēc darba zaudēšanas ir izdevies uzreiz atrast jaunu klubu. Iepriekš Džons Hainss Ņūdžersijas "Devils" nomainīja pret Nešvilas "Predators".

Vegasas vienība sava jaunā trenera vadībā nākamo spēli aizvadīs ceturtdien, kad tiksies ar Rūdolfa Balcera pārstāvēto Otavas "Senators".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu