"Wizards" sāk kampaņu, lai panāktu Bertāna dalību trīspunktu konkursā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AP/Scanpix

Dāvis Bertāns ir viens no labākajiem trīspunktu metējiem Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Katru gadu labākie līgas snaiperi tiek aicināti uz trīspunktu konkursu, kas norisinās pirms Visu zvaigžņu spēles. Vašingtonas "Wizards" ir sākuši kampaņu, lai panāktu, ka šosezon minētajā konkursā iekļūst arī Bertāns.

Dāvis Bertāns jau aizvadītajā sezonā bija viens no līgas precīzākajiem tālmetienu realizētājiem, regulāro sezonu noslēdzot ar realizētiem 42,9% no vidēji spēlē izmestajiem 4,4 trejačiem. Ar to, pēc līgas uzskatiem, gan nepietika, lai latvietis nopelnītu vienu no desmit ielūgumiem uz 2018./2019. gada sezonas trīspunktu konkursu.

Šosezon latviešu spēlētājs ir teju dubultojis vidēji spēlē izmesto tālmetienu skaitu (8,6) un tos realizē ar vēl augstāku precizitāti (43,4). 

Arī Vašingtonas "Wizards" ir sākuši kampaņu, lai palīdzētu latvietim iekļūt slavenajā konkursā. Bertāna pārstāvētais klubs savā "Facebook" lapā ir publicējuši attēlu, kurā atspoguļots garš saraksts ar sasniegumiem, kas apliecina Bertāna snaipera kvalitātes.

  • Bertāns ir ceļā, lai pievienotos Stefanam Karijam un kļūtu par vienu no diviem spēlētājiem visā NBA vēsturē, kuriem ir izdevies realizēt 43% no vidēji spēlē izmestiem astoņiem vai vairāk tālmetieniem.
  • Ja Bertānam izdotos noturēt pašreizējo precizitāti, viņš būtu viens no tikai sešiem spēlētājiem, kuriem kopš 2015./2016. gada sezonas divus gadus pēc kārtas ir izdevies tālmetienus realizēt ar vismaz 42,5% precizitāti.
  • Bertāns ir dalītā ceturtajā vietā ar septiņiem mačiem, kuros viņš ir realizējis sešus vai vairāk tālmetienus.

2019. gadā trīspunktu konkursā piedalījās Devins Bukers ("Suns"), Sets Karijs ("Trail Blazers"), Stefans Karijs ("Warriors"), Denijs Grīns ("Raptors"), Džo Heriss ("Nets"), Badijs Hīlds ("Kings"), Damjens Lilards ("Trail Blazers"), Kriss Midltons ("Bucks"), Dirks Novickis ("Mavericks"), Kemba Volkers ("Hornets"). Uzvaru šajā konkursā ar finālā 26 gūtiem punktiem izcīnīja Heriss.

Šis konkurss norisinās jau kopš 1985./1986. gada sezonas. Šo gadu laikā visvairāk uzvaru ir Lerija Bērdam un Kregam Hodžesam. Abi šie spēlētāji bija precīzāki par saviem sāncenšiem trīs konkursos. Jāpiezīmē, ka Hodžess arī divas reizes ir palicis otrajā vietā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu