Merzļikinam uzvara un otrās zvaigznes atzinība NHL spēlē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien palīdzēja Kolumbusas "Blue Jackets" komandai izcīnīt uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē.

"Blue Jackets" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:1, 2:1) pārspēja Karolīnas "Hurricanes", izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas.

Merzļikins atvairīja 32 no 34 metieniem, bet pretinieku komandas vārtsargs Petrs Mrāzeks tika galā ar 15 no 18 metieniem.

Latvijas hokejists tika atzīts par spēles otro zvaigzni. Par labāko spēlētāju šajā mačā atzina Kemu Atkinsonu, bet trešās zvaigznes godu izpelnījās Niks Foliņo.

Atkinsons traumas dēļ nebija spēlējis kopš 19. decembra, izlaižot 12 spēles pēc kārtas. Atgriešanās mačā viņš Kolumbusas labā guva vārtus un veica rezultatīvu piespēli.

Foliņo guva uzvaras vārtus spēles pamatlaika pirmspēdējā minūtē. Viņam šis ir pirmais precīzais metiens pēdējo 23 spēļu laikā. 

Vēl vienus vārtus "Blue Jackets" labā guva Emils Bemstroms, bet "Hurricanes" sastāvā ar precīziem metieniem atzīmējās Džordans Stāls un Martins Nečas.

Merzļikins sargāja Kolumbusas vārtus jau devīto spēli pēc kārtas, šajā nogrieznī "Blue Jackets" komanda izcīnījusi septiņas uzvaras.

"Blue Jackets" pirmais vārtsargs Jonass Korpisalo dziedē traumu, kas tika gūta 29. decembrī. Viņam paredzēta četru līdz sešu nedēļu rehabilitācija.

Kamēr Somijas vārtsargs dziedē traumu, no fārmkluba uz "Blue Jackets" izsaukts Matīss Kivlenieks, kurš šobrīd ir Merzļikina rezervists.

"Blue Jackets" ar 56 punktiem 48 spēlēs ieņem astoto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

"Hurricanes" aizvadījusi par vienu spēli mazāk nekā "Blue Jackets", sakrājusi tikpat punktus un Austrumos turnīra tabulā ierindojas vienu vietu augstāk - septītajā pozīcijā.

Citā NHL spēlē ceturtdien vārtus guva latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, palīdzot Bufalo "Sabres" izcīnīt uzvaru.

Savukārt latviešu uzbrucēju Teodora Bļugera un Rūdolfa Balcera pārstāvētās komandas piedzīvoja zaudējumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu