Gulbis 10. reizi spēlēs "Australian Open" pamatturnīrā

CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis 10. reizi karjerā iekļuvis sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra "Australian Open" pamatturnīrā. 

Kvalifikācijas sacensību izšķirīgajā, trešajā kārtā Gulbis piektdien ar rezultātu 7-6 (2), 6-2 pieveica Indijas labāko tenisistu Prajnešu Gunesvaranu, kurš ATP rangā atrodas 122. vietā. 

Latvijas tenisists jau spēles pirmajā setā ieguva iespēju atņemt pretiniekam servi, taču tik veiksmīgi dueli neizdevās iesākt. Līdz pat piektajam geimam spēle ritēja līdzīgi, bet Gulbis zaudēja savu trešo servi un nonāca iedzinējos ar 2-3. Tenisists zaudēto visai viegli atguva astotajā geimā, bet pirms taibreika setu neizdevās noslēgt. Taibreikā Gulbis uzvarēja pie savas serves un nākamajās divās izspēlēs lauza pretinieka servi, drīz vien panākdams jau drošo 5:0. Indietis savas nākamās divas serves nosargāja, bet īsi pēc tam Gulbis izservēja uzvaru setā.

Otrais sets jau diezgan uzskatāmi pagāja Gulbja zīmē, sportistam jau pie pirmās iespējas laužot pretinieka servi. To pašu viņš ar trešo mēģinājumu izdarīja trešajā geimā, bet turpinājumā rupjas kļūdas nepieļāva un svinēja uzvaru mačā ar 7-6 (7:2), 6-2.

Gulbis šajā spēlē izpildīja deviņas netveramas serves, kamēr viņa pretinieks atbildēja vien ar četrām.

Par kvalifikācijas turnīra pārvarēšanu Gulbis nopelnīja 25 ATP ranga punktus, bet viņa pretinieks sacensības pameta par 50 000 Austrālijas dolāru (nepilnu 31 000 eiro) bagātāks.

No kvalifikācijas turnīra pamatsacensībās iekļūs 16 tenisisti.

Pirms gada Gulbis nepārvarēja "Australian Open" pirmo kārtu. Melburnā viņš ne reizi nav ticis tālāk par otro kārtu. 

Dāmu pamatsacensībās piedalīsies arī Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova

Pamatturnīrs sāksies 20. janvārī. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu