Martins Dukurs šosezon izcīna pirmo uzvaru Pasaules kausā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Martins Dukurs piektdien Īglsas trasē Austrijā triumfēja Pasaules kausa (PK) sezonas piektā posma sacensībās, savukārt viņa brālis Tomass Dukurs ierindojās 12. pozīcijā.

Divu braucienu summā Martins Dukurs uzrādīja rezultātu viena minūte un 44,50 sekundes. Latvijas skeletonists bija ātrākais arī katrā braucienā atsevišķi.

Martins Dukurs uzvaru šajās sacensībās izcīnīja ar lielu pārsvaru. Viņš par 0,42 sekundēm apsteidza 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu čempionu Sunbinu Junu no Dienvidkorejas.

Savukārt 2014. gada Soču olimpisko spēļu čempions Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas divu braucienu summā 0,44 sekundes zaudēja Martinam Dukuram.

Tomass Dukurs no brāļa divu braucienu summā atpalika 1,17 sekundes.

Fiasko šajās sacensībās piedzīvoja Vācijas skeletonisti. Neviens no trim braucējiem netika labāko sešiniekā. 

Īglsas trase Martinam Dukuram jau pēdējos desmit gadus allaž bijusi veiksmīga. Viņš šajā trasē uzvarējis gan Pasaules kausa posmos, gan Eiropas čempionātos, gan pasaules čempionātos.

Sacensību rezultāti
Sacensību rezultāti Foto: Ekrānšāviņš no IBSF

Martins Dukurs šosezon Pasaules kausā izcīnīja pirmo uzvaru. Iepriekšējos posmos viņš trīsreiz ieguva otro vietu, bet vienreiz viņš ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Tomass Dukurs iepriekšējos posmos ieguva piekto, sesto un divreiz desmito vietu.

Jau pirms šī posma Martins Dukurs bija Pasaules kausa kopvērtējuma līderis, līdz ar to pēc šiem mačiem viņš vēl vairāk palielinājis pārsvaru pār savu tuvāko sekotāju Tretjakovu.

Martins Dukurs ar 1047 punktiem ir līderis, otro vietu ar 1018 punktiem ieņem Tretjakovs, bet trešais ar 979 ir Juns.

Tomasa Dukura kontā 776 punkti un astotā vieta.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu