Lomažs rezultatīvs pret Eirolīgas līdervienību

CopyDraugiem X Whatsapp
Rihards Lomažs
Rihards Lomažs Foto: euroleague.net

Latvijas basketbolists Rihards Lomažs piektdien guva deviņus punktus ULEB Eirolīgas 20.kārtas spēlē, taču viņa pārstāvētā Vilērbānas ASVEL komanda cieta pārliecinošu zaudējumu.

Lionas basketbolisti viesos ar 74:101 (22:35, 23:25, 18:21, 11:20) piekāpās Eirolīgas līderei Stambulas "Anadolu Efes".

Lomažs laukumā pavadīja 23 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem un vienu no sešiem tālmetieniem.

Tāpat viņš veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, divas reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un tika pie trim efektivitātes koeficienta punktiem.

Viesiem rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Amine Nuā, bet uzvarētājiem ar 29 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām, septiņām rezultatīvām piespēlēm un septiņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem izcēlās Šeins Larkins.

Citā spēlē Maskavas CSKA bez savainotā Jāņa Strēlnieka mājās ar 94:90 (27:25, 25:21, 23:12, 19:32) apspēlēja Vitorijas "Kirolbet Baskonia".

Maskaviešiem ar 33 punktiem izcēlās Maiks Džeimss, bet 14 punktus guva Derans Hilards. Viesiem 19 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Jusufam Fallam, bet 18 punktus guva un deviņas bumbas zem groziem izcīnīja Pjerrija Henrijs.

Citviet "Valencia" izbraukumā ar 86:81 (20:16, 26:26, 17:9, 23:30) uzveica Sanktpēterburgas "Zeņit".

Valensijas komandā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Vanja Marinkovičs, bet "Zeņit" rindās 18 punkti bija Endrū Albisī.

Turnīra līderpozīcijā ar 17 uzvarām 20 spēlēs ir Stambulas "Anadolu Efes", otro vietu ar 15 panākumiem ieņem "Real", bet tālāk ar 14 uzvarām ir Telavivas "Maccabi FOX", CSKA un "Barcelona". "Himki" basketbolisti izcīnījuši deviņas uzvaras un ir desmitie, bet ASVEL ar astoņiem panākumiem atrodama 12.pozīcijā.

Šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir par divām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota maija beigās Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni astoto reizi kļuva Maskavas CSKA, kas finālspēlē uzveica Stambulas "Anadolu Efes".

Madrides "Real" ir tituliem bagātākā komanda, ULEB Eirolīgā triumfējot desmit reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu