EČ no Latvijas kamaniņu braucējām labāko rezultātu uzrāda Zirne

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ulla Zirne
Ulla Zirne Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas kamaniņu braucēja Ulla Zirne sestdien Norvēģijā izcīnīja septīto vietu Eiropas čempionātā, kas vienlaikus bija arī Pasaules kausa (PK) piektais posms, kura ieskaitē sportiste uzrādīja astoto labāko rezultātu.

Uzvaru sacensībās svinēja krieviete Tatjana Ivanova, kura pirmajā braucienā bija trešā, bet otrajā palika nepārspēta, divu braucienu summā izcīnot Eiropas čempiones godu. Viņa otrās vietas ieguvēju Sameru Bričeri no ASV apsteidza par 0,117 sekundēm, bet bronzu ieguva Vācijas sportiste Jūlija Taubica. 

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja Elīza Cauce, Kendija Aparjode, Ulla Zirne un Elīna Ieva Vītola. Caucei un Aparjodei jau bija nodrošināta vieta pamatsacensībās, bet Zirne un Vītola posmam kvalificējās caur Nāciju kausu, kurā izcīnīja attiecīgi pirmo un 13.vietu.

Zirne pirmajā braucienā uzrādīja septīto ātrāko laiku, lai arī trases vidus daļā neizdevās tas "tīrākais" brauciens. Otrajā braucienā viņai devītais ātrākais laiks, kas divu braucienu summā ļāva ieņemt astoto vietu. Trīs pozīcijas zemāk ierindojās Aparjode, kura pirmajā braucienā bija 11., bet otrajā 16.vietā. Cauce ar braucienos uzrādīja attiecīgi 12. un 13.ātrāko laiku, kas divu braucienu summā deva 12.pozīciju.

Tikmēr Vītola pirmajā braucienā sasniedza 19.ātrāko laiku, bet otrajā bija divas vietas zemāk, summā ierindojoties 21.pozīcijā starp 28 sportistēm.

Eiropas čempionāta ieskaitē Zirne izcīnīja septīto vietu, Aparjode ierindojās divas pozīcijas zemāk, bet labāko desmitnieku noslēdza Cauce. Vītola Eiropas čempionātā finišēja 17.vietā.

No Latvijas četrotnes Eiropas čempionātos vislabāk klājies Caucei, kura pirms četriem gadiem Altenbergā kļuva par Vecā kontinenta vicečempioni. Šosezon gan labākus rezultātus rāda Aparjode, kura pirms nedēļas bija piektā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 582 punktiem ir krieviete Tatjana Ivanova, otro vietu ar 550 punktiem ieņem vāciete Jūlija Taubica, bet trešā ar 392 punktiem ir vēl viena krieviete Viktorija Demčenko. Aparjode ar 241 punktiem ir desmitā, Cauce ar 183 punktu ieņem 15.vietu, Zirne ar 162 punktiem ir pozīciju zemāk, bet Vītola ar 41 punktu atrodama 35.vietā.

No latviešiem divnieku mačos piedalīsies Andris un Juris Šici, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un Kristens Putins/Imans Marcinkēvičs. Pirmajiem diviem jau bija vieta pamatsacensībās, bet Putins/Marcinkēvičs tur nokļuva caur Nāciju kausu, kurā izcīnīja sudrabu.

Šici pēdējos divos Eiropas čempionātos tikuši pie godalgām, bet kopumā viņiem ir viena sudraba un divas bronzas godalgas. Gudramovičs/Kalniņš tuvu medaļām bija pirms diviem gadiem Siguldā, kur palika ceturtie.

Gudramovičs/Kalniņš šosezon allaž bijuši desmitniekā, bet Šiciem ir nestabilāks sniegums, toties uzvara Sprinta kausā Leikplesidā.

Svētdien būs starts vīriem un komandu stafetei.

Vīriešu konkurencē Latviju pārstāvēs Kristers Aparjods, Inārs Kivlenieks, Riks Kristens Rozītis un Artūrs Dārznieks.

Turpinājumā janvāra pēdējā nedēļas nogalē pasaules labākie kamaniņu braucēji pulcēsies Siguldā uz sezonas sesto posmu.

Septītais posms norisināsies Oberhofā, Vācijā februāra pirmajā nedēļas nogalē, bet sezonas kulminācija gaidāma 14. līdz 16.februārī, kad Soču olimpiskajā trasē tiks sadalītas pasaules čempionāta godalgas. Astotais posms februāra otrajā pusē notiks Altenbergā, Vācijā, bet sezonas noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts Kēnigszē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu