Norvēģu talants Holanns bundeslīgā debitē ar "hat-trick" 20 minūtēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ērlins Brauts Holanns
Ērlins Brauts Holanns Foto: Reuters/ScanPix

Dortmundes "Borussia" norvēģu supertalants Ērlins Brauts Holanns sestdien Vācijas futbola bundeslīgā debitēja ar trīs gūtiem vārtiem 20 minūtēs.

"Borussia" viesos ar 5:3 (0:1) pārspēja "Augsburg" vienību.

19 gadus vecais Holanns nebija "Borussia" sākumsastāvā un noraudzījās kā viņa jaunā komanda nonāk iedzinējos ar 1:3. Norvēģis laukumā devās uz maiņu 56.minūtē. Jau trīs minūtes vēlāk viņš raidīja bumbu tīklā, izceļoties ar precīzu sitienu vārtu stūrī no aptuveni 12 metriem. 

Pēc pāris minūtēm Džeidons Sančo izlīdzināja rezultātu, bet 70.minūtē Holanns kopā ar Torganu Azāru izspēlēja līdz tukšiem vārtiem, norvēģim panākot 4:3. Holannam ar to gan nebija gana un viņš 79.minūtē divu aizsargu ielenkumā raidīja bumbu zem pretinieku vārtsarga paduses - 5:3. 

"Tā bija laba debija. Esmu laimīgs," sarunā ar "Sky" pēc mača teica Holanns.

"Borussia" decembra beigās ar jauno futbolistu noslēdza līgumu līdz 2024.gada vasarai. Viņa līgums ar "Salzburg" komandu bija līdz 2023.gadam, bet tā izpirkuma maksa bija 20 miljoni eiro. 

Daudzsološais uzbrucējs šajā sezonā pirms debijas bundeslīgā 22 spēlēs bija guvis 28 vārtus. Austrijas bundeslīgā viņam 14 spēlēs bija 16 vārti un sešas piespēles, bet UEFA Čempionu līgā sešos dueļos astoņi vārti un viena piespēle.

Pateicoties rezultatīvajam sniegumam, jaunais uzbrucējs nonāca vairāku Eiropas superklubu redzeslokā.

Sestdien maču aizvadīja arī bundeslīgas līdere "Leipzig", kas mājās ar 3:1 (0:1) pārspēja Berlīnes "Union". Divus vārtus guva Timo Verners.

Tikmēr Menhengladbahas "Borussia" piektdien viesos ar 0:2 (0:0) atzina Gelzenkirhenes "Schalke 04" pārākumu.

Ar graujošu uzvaru no ziemas pārtraukuma atgriezās Minhenes "Bayern", kas viesos ar 4:0 (0:0) uzveica Berlīnes "Hertha" vienību. Minheniešiem vārtus guva Tomass Millers, Roberts Levandovskis, Tjagu Alkantara un Ivans Perisičs.

Verners un Levandovskis šajā sezonā katrs guvuši pa 20 vārtiem un dodas pēc Gerda Millera rekorda - 40 vārti 1971./1972.gada sezonā.

Bundeslīgas kopvērtējumā vadībā ar 40 punktiem 18 spēlēs ir "Leipzig" komanda, kurai ar 36 punktiem seko Minhenes "Bayern", trešā ar 35 punktiem ir Menhengladbahas "Borussia", bet pirmo četrinieku ar 33 punktiem noslēdz Dortmundes "Borussia".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu