Ovečkins ielaužas NHL visu laiku labāko vārtu guvēju desmitniekā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: Reuters/ScanPix

Krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins sestdien izcēlās ar trim gūtiem vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, iekļūdams līgas visu labāko snaiperu desmitniekā.

"Capitals" viesos ar 6:4 (1:2, 0:2, 5:0) uzveica Ņujorkas "Islanders".

Ovečkins karjeras laikā guvis 692 vārtus, pakāpjoties uz devīto vietu vārtu guvēju sarakstā. Ja krievu uzbrucējam tam bija nepieciešami 1133 mači, tad desmitajā pozīcijā esošais Stīvs Aizermans to paveica 1514 spēlēs.

Ovečkins sestdien apsteidza arī Mario Lemjē, kurš 915 spēlēs guva 690 vārtus. Šonedēļ "Capitals" uzbrucējs aiz sevis atstāja arī somu Tēmu Selanni, kurš karjerā guva 684 vārtus.

Tuvāko spēļu laikā, visticamāk, tiks apsteigts arī 694 vārtus guvušais Marks Mesjē. Vēl nedaudz tālāk ir Maiks Gārtners (708 vārti) un Fils Espozito (717).

Visu laiku labākais NHL vārtu guvējs ar 894 precīziem metieniem ir Veins Greckis.

"Tajā sarakstā ir izcili spēlētāji, tāpēc šis panākums ir īpašs. Tā ir vēsture. Man vēl ir pusotra gada līgums, tad redzēs, kas būs nākotnē. Atdevu no sevis visu, jo man priekšā būs brīva nedēļa. Ir laiks atjaunoties un gatavoties sezonas otrajai pusei," teica Ovečkins, kurš nepiedalīsies nākamajā nedēļas nogalē paredzētajā NHL Visu zvaigžņu spēlē.

Ovečkins šajā sezonā guvis 34 vārtus, kas NHL ir otrs labākais rādītājs aiz Davida Pastrņāka, kurš izcēlies 36 reizes.

"Capitals" ar 71 punktu 49 spēlēs ir Austrumu konferences un visas līgas līdere.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu